8 oktober 2014

Bondemarknad, Stockholm och Göteborg.

Äntligen lite bloggande! Nu är Bondemarknaden slut efter sex lördagar. Vädret har varit så fint och det har varit mycket folk och bra försäljning. Lyckat med andra ord och så roligt men också jobbigt med allt bakande m.m.

Dagen efter sista Bondemarknaden åkte vi till Göteborg där vi varit barnvakt i två veckor och kom hem i lördags. Tiden gick så fort, vet ej vart den tog vägen. Vi har haft aktiviteter varje dag för både stora och för små. Det blev ett trevligt avbrott i vardagen och så olikt här hemma, att leva storstadsliv och bo i lägenhet. Vi såg två föreställningar på Operan, vi träffade min släkt, vi var på Liseberg en hel dag och besökte Botaniska trädgården. Vi var på Spiran (öppna förskolan) med barnen och  på Göteborgsmuseet, på det nya fina Biblioteket, i olika lekparker, besök på olika restauranger m.m.

I slutet av augusti var vi också till Stockholm några dagar, en söndag var vi engagerade som valarbetare och en helg var Benny och Berit hos oss. Inte undra på att augusti och september bara försvann i en hast. Som vanligt kommer lite bilder på vad haft för oss.

Nu återstår resan till Gran Canaria och sedan börjar Julmarknaderna. Det är livet. Det gäller att hålla i gång. Nytt för i höst är att vi har slopat gympan och istället börjat på Rättvikshälsan på måndagar för att träna musklerna. Annars är det cykling varje morgon i 30 minuter för mig, motionsdans på tisdagar för oss båda och vattengympa på torsdagar för min del. Lars-Erik får väl hitta på lite egna motionsformer som passar honom istället för vattengympan. Fördelen med att vara pensionär är att man kan träna på dagen och få vara hemma på kvällarna. .


 Så här såg det ut i mitt stånd på Bondemarknaden - samma plats som tidigare år.

 Då vi var till Stockholm besökte vi Jan-Erik i hans nya lya. Han bjöd på god mat som vanligt. Har alltid sagt att den mannen skulle blivit kock, men han är säkert lika duktig som sjukskötare också. 

 I väntan på maten.

 Sight seeing på stan.

Lars-Erik bjöd på en underbart god lunch i Gamla stan. Barnen hade vi lämnat på dagis.

 Varje fredag i sex veckor plockade jag ca 10 blombuketter i min trädgård. Alla såldes som smör i solsken på Bondemarknaden. 

 Mitt Aroniaträd gav ca 10 liter bär i år också som blivit till marmelad och några liter ligger fortfarande i frysen som ev. skall bli sylt så småningom.

 Mycket astrar blev det i år av fröna som sattes inomhus redan i april.

 Siktkakor och småbullar blev populärt matbröd på Bondemarknaden.

 Den här tiden på året längtar vi efter Tomatpaj. Oj vad gott det är! Gjord på egen odlad lök, egna tomater och egna äpplen. Den blev lika populär på Göteborgsoperan. Gjorde två stora Tomatpajer under Göteborgsvistelsen. 

Här kommer lite bilder från Alfonshuset i Göteborg.






 Vi tog en paus och gick till Mac Donalds, glass till efterätt så klart.


 Bild från Trädgårdsföreningens park som ligger mitt i stan.

 Miranda firades med en stor kanelbulle. Hon har fyllt tre år innan vi kom till Göteborg.

 Det finns också en jättefin lekpark i Trädgårdsföreningens park som barnen älskar att leka i.

 Anki bjöd på Kina restaurang första veckan. Andra veckan blev det en Mexikansk/Koreansk restaurang. Tusen Tack för det!!!

 Till helgen kom Rasmus och överraskade oss alla. Vi trodde han skulle vara kvar i Stockholm. Så överraskade vi blev!!! Hela söndagen tillbringades på Liseberg. Oj, vilken fin park och så mycket fina planteringar som fortfarande stod i full blom trots sensommaren. 

 Mommo bara njöt av all blomsterprakt. 

 Rasmus och flickorna åkte kaninresan.

 Ankis lycka var på topp. Hon kammade hem en storvinst.

 Vi åt buffé på en vegetarisk restaurang inne på området. Väldigt gott var det.

 Även Rasmus var nöjd som synes. Bra val Rasmus!

 Lisebergskaninerna var populära hos flickorna. Många kramar delades ut. Var det riktiga kaniner måntro eller var det en människa inne i dräkten? Man kan aldrig vara säker. 

 Anki hade fixat en pysselhörna till barnen som blev populär hos både morfar och barnen. "Du kan väl pyssla och rita med oss morfar frågade barnen hela tiden." 

 En eftermiddag gick vi till det nya biblioteket på Avenyn. Så fint och flickorna stormtrivdes. 

 Att leka kiosktant och sälja saker är populärt hos båda flickorna. Brås de på Mommo måntro?


Avslutar bloggen med lite bilder från Botaniska trädgården


Dagen innan hemresan tog vi en tur till Botaniska trädgården. Så stort område att promenera i och väldigt vackert trots höstens intåg. Måste åka dit på sommaren och se alla blommor och planteringar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar