7 juni 2011

Fortsättning på Långhelgen, Oväntat besök och Nationaldag

Lite bilder från min älskade trädgård och lite annat.

Vita syrener

Storbak

Gott!

Sveriges Nationaldag den 6 juni

En till "trädgårdens drottning" - räddad från min farmors tädgård

Sockor till Bondemarknadens försäljning  som börjar i augusti

Vildvuxen kulle på tomten - vackert!

Alla plintar är gjutna och kantstenen börjar ta form

I morse var det bara att stiga upp och gå till jobbet igen efter en lång ledighet. Har knappt sovit en blund under hela natten på grund av den olidliga värmen. Hela dagen idag har det varit varmt, kladdigt och kvavt ute. Termometern visade +27 gr. på eftermidagen. När jag kom hem bröt ett rejält åskväder ut och regnet bara öste ner. Man känner sig liten, rädd och maktlös när åskan är närma och elen bröts i huset. Åskan slog visst ner i Sätra och ett boningshus gick inte att rädda.
Grönsakslandet är klart tills ogräset kommer

Måste visa mitt vackra träd som nu står i full blom

Skogens röda guld

För övrigt har senare delen av helgen varit aktiv. Söndagen fick vi oväntat besök av min kära broder med fru. De hade varit i Malung på spelmansstämma. Fläskfilé och sparris blev uppskattad lunch innan färden gick vidare till Märsta. Om två veckor är det dags igen. Då är det spelmansstämma i Bjursås. Nationaldagen blev inte så mycket fira av här. Större delen av dagen tillbringades i källaren. Det bakades släppor till midsommarens invasion då alla barn och barnbarn m.fl. skall fira midsommar hos oss. Man känner sig riktigt "rik" när man bakat klart och fyllt frysen. Kvällen avslutades med kokning av lingonsylt. Hos oss är lingonsylt viktigt som tillbehör till farfars/morfars fläskpannkaka. Det blir många ugnspannkakor i sommar har jag på känn. 

1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder på alla era godsaker som ni har, både ute och inne. Ni tar väl det lite lugnt också och inte bara jobbar på...njut lite med. Ja, snart blir det invasion, härligt ska det bli, Ofelia glädjer sig mycket!

    SvaraRadera