27 juni 2012

Midsommarfirande

Äntligen lite bloggande!
Nu är Midsommaren över och snart har två veckor gått av min semester. Slöjdarnas försäljning i Visirbion blev mycket lyckad och det blev en extra semesterslant att spendera. Vädret är inte direkt något att skryta med men är det för varmt är heller inte det bra. Huvudsaken att det inte regnar. Vi hade bättre väder än prognosen visade över Midsommaren och det är vi evigt tacksamma för. Vi avverkade fyra majstångsresningar under midsommarhelgen. Den bästa var nog i Bodlindor.
Annars är det "full rulle" här hemma. Anki med familj blir hemma i två veckor och över Midsommarhelgen var också Hans med sin familj här. Det var mycket barn att passa och intensivt var det. De tre små kusinerna lekte och hade så roligt. Att passa tre treåringar är ett heltidsjobb.
Igår gick vi Solvändan ända fram till Siljans strand där vi åt lunch och på kvällen var Anki och jag till Nygårds Anna och fyndade. För min del blev det två plagg. En Hyttnästunika och en klänning till finare tillfälle.
Idag skall vi åka till Borlänge och troligtvis till Säterdalen med de stora barnen medans Anki och Rasmus besöker vänner i Djurås. Lilla Miranda får föja med föräldrarna. Hon är så go och så snäll. Hon skrattar och är så nöjd hela tiden. Ofelia har blivit så stor och förståndig. Man kan prata med henne som en vuxen nu. Det är en förmån att få vara med dem så lång tid.

 Glasverandan städad och fin i väntan på Midsommarens invasion. Tack och lov för detta underbara rum.

 Ett loppisfynd på väggen i verandan kom upp lagomt till midsommar

 Kålpudding och köttbullar smakade bra som välkomstmiddag

 Smörgåstårtor enligt tradition. Kort på jordgubbstårtorna missades.

 Mina Mårbackapelargoner trivs bra i verandan

 Ofelia på väg till badet med Delfi

 Lilla Miranda i solhatt

 Vi hade också besök av Ofelias och Mirandas farmor och farfar under midsommaren enligt tradition. Farmor Eva är gärna barnvakt till Miranda.

 Farfar Erland, Ofelia och Anki badar i Opplimen

 Tre små kusiner vilar från leken ett tag på trappan

 Lilla Mianda på sin första Majstångsresning i gropen

 Anki läste en fin dikt på byns Majstångsresning på Midsommardagen

 Idas sommarvisa passar bra att sjunga en sådan dag

 Anki och Rasmus hade gjort ett litet program som de framförde under kaffet

 Mor och dotter har klätt sig midsommarfina

 Lekhörnan i verandan är ständigt på gång

Glass i Mommos soffa smakar alltid bra


Till helgen kommer Göteborgarna hit och nästa vecka på onsdag ser vi fram emot Ankis konsert på Sångs. Sedan måste jag försöka fylla på mitt lager till Slöjdarnas försäljning i Tällberg som börjar den 16 juli och pågår till den 3 augusti. Hur vi skall hinna med en Stockholmsresa i sommar vet jag inte än? Dagarna går så fort och snart väntar jobbet igen. Hoppas vädret blir lite bättre också. Flera bilder kommer i nästa blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar