9 september 2012

Hösten är här!

Ja, nu har hösten kommit på allvar. Soliga dagar och kalla nätter. Det har varit vitt på backen i flera mornar nu. Konstigt nog så har inte blommor, grönsaker m.m. frusit ännu men de har känt av frosten och en del blad har krullat ihop sig.  Annars är det fullt upp här som vanligt. Fyra lördagar är avklarade av Bondmarknaden, det är bara två lördagar kvar nu. Det är fortfarande mycket folk och lika roligt men jobbigt förstås. Det känns bra att Ulla är med och att vi är två som hjälps åt. Alla kvällar och hela fredagen går åt till förberedelser. Lingon har vi också plockat som vi tagit reda på. Det blir inte mycket annat gjort än Bondemarknad, jobb och lingonplockning nu. Idag skall vi ialla fall åka ut på vår traditionella tur, en liten rundtur på Öppna gårdar till Krökbacken, Hjortnäs och till Rältagården har vi tänkt. På eftermddagen blir det lingonplockning igen. Även kvällarna blir kortare nu då vintertid på jobbet är tillbaka samt att både vattengympan och kommunjympan har börjat. Vilket gör att man kommer hem senare.


Lite bilder från 2012-års Bondemarknad
Grahamsskorpor med ost och marmelad på är gott

 I år är det ingen stor Tomatskörd - hoppas på bättre skörd nästa år

 Djuraflickorna hade verkligen vackra blombuketter

 Ulla och jag vid mitt marknadsstånd
 Embla och Freja med mamma och pappa kom också till marknaden. Farmor bjöd på chokladbollar till stor förtjusning.
 
 
Lite annat!
 Detta är väl hösten? 
 
 Snart är hela vårt hus rödmålat också. Huset har fått en rejäl renovering. Nytt tak, ny grund, ny glasveranda och nu ny färg. Duktig far och man som kan allt.

                                    
 Skogens röda guld=lingon.
 
 
Vi bjöd hit våra väner en söndag eftermiddag på lite mat och en tur runt Oplimmen!
 Potatis sallad med grillad korv och kassler var menyn

 En härlig eftermiddag blev det i verandan

 "Grattis till glasverandan "- två vackra ljuslyktor fick vi.
 
 
Förra helgen kom Borlängefamiljen på besök efter marknaden.



Lite hantverk och Loppisfynd även i detta blogginlägg!
 Det är inte mycket vantar och handledsvärmare kvar nu.

 Detta är ett loppisfynd - tror också att det är hemvävt? Skall bli fina kuddar så småningom.

Jag har fått äran att få köpa Sonjas växtfärgade garn på jobbet. Oj. vilken lycka för mig som fick det och även för Sonja tror jag, som blev av med det?
 
Det börjar också dra ihop sig till vår Turkietresa i höst. Hoppas det blir en bra resa och att vi får fint väder. Det tycker jag vi är värda efter en intensiv sommar och höst. Anki med familj kommer att vara i Bodlindor och även i början av November blir de här en vecka då Anki skall ha konsert. Det ser vi fram emot. Lilla Mianda fyller ett år nu i september och Ofelia har blivit storasyster med besked. Tänk vad tiden går fort. Det är bra att börja jobba tre dagar i veckan så man hinner njuta lite av livet och få vara tillsammans. Det känns också bra att trappa ner succesivt innan man blir pensionär på riktigt. Tänk att kunna åka ut tillsammans som vi gjorde förra fredagen. Vi var först till Optikern  och ordnade nya glasögon och sedan blev det lunch på Tegera Arena.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar