8 oktober 2012

Turkietresan blev bättre än förväntat!

Bondemarknaden är klar för det här året och en veckas semester i Turkiet är också avklarad. Vi har haft det så bra, ca 30 gr varmt och ca 26 grader i Medelhavet. Termometern visade på 36 gr. när vi kom till flygplatsen i Antalja. Sedan väntade en bussresa till Alanya på två timmar. Vi hade sol och mycket varmt hela veckan förutom att det regnade och åskade en natt. Det har inte regnat på sex månader enligt guiden.Vi har hunnit med mycket aktiviteter på en vecka. Vi började med Hamam, turkiskt bad, redan på fredag kväll då vi kom fram. Enligt guiden var det bra att få bort gammal hud för att få jämn solbränna. Det var en upplevelse och man fick mycket valuta för pengarna. Det kostade 240:- och för det fick vi olika bastu som ångbastu, vanlig bastu, saltbastu, kallbastu, lerinpackning, simma i bassäng, ligga på varm marmor och bli skrubbad och till sist oljemassage. Behandlingen tog ca 2 timmar.
Hotellet vi bodde på var rent och nyrenoverat. Det låg på stranden så det var bara att gå ut i baddräkten. Vi åt nästan all mat på hotellet. Maten var nyttig och supergod. Onsdagen blev det en heldagsutflykt, båttur och marknad. Lars-Erik, Marianne och Mats köpte också glasögon och Marianne och jag köpte skinnjackor som blev uppsydda efter våra mått. Det fanns för övrigt inte så mycket att köpa mer än lite småpresenter till barnbarnen. Det blir säkert flera resor till Turkiet framöver.


 Bondemarknaden är nu avklarad för det här året. Längtar redan till nästa års marknad. 

 Ofelia blir mer och mer lik sin mamma.

 Anki gjorde god sallad med fetaost och rödbetor kvällen innan vi åkte. Tllbehör - varma mackor. Mums vad gott det var. Intogs med ett glas vin.

Utsikt från vår balkong.
 
                                     
 Våra sängar blev fint bäddade varje dag. Detta är en av alla konstellationer.
 
 Många timmar tillbringade vi på stranden.

 Varje dag serverades många olika sallader som förrätt.

 Bilden är tagen från hotellpoolen. Vårt hotell är i mitten.

 Vi badar i medelhavet.

 Marianne i bubbelpoolen och jag i hotellpoolen.

 Hela gänget skall äta frukost.

 Hotellets desert är serverad.

 En liten del av salladsbordet syns på bilden.

 Lilla Miranda leker i Mommos lekhörna. Goa unge! Alltid nöjd, glad och nyfiken.

 Alla flickorna fick diadem, magdansöskläder och väskor av Mommo. Det blev mycket populärt. Tänk att alla barn älskar att klä ut sig. Även dessa är goa.
 
På lördagen tog vi en härlig promenad runt Opplimen. Ofelia och Freja leker med höstlöven. Hösten har kommit på allvar. Vilken kontrast att komma hem och se alla höstfärger.

När vi kom hem blev vi väl mottagna och efterlängtade av Anki med familj som bott i vårt hus hela veckan. De har haft härliga höstdagar här med mycket frisk luft, sol och promenader.
På fredag kväll kom också småkusinerna från Borlänge med föräldrar. De bodde i gäststugan i två nätter. Flickorna leker så bra med varandra nu. Flickorna och föräldrar var nyss hemkomna från Mallorca. Vädret hade varit lite sämre där och jag tror att de tyckte det var skönt att komma hem. Det är svårt att ha semester med småbarn som måste passas hela tiden.
En vända till Rättviks marknad blev det på lördag eftermiddag med alla barnen. Det fanns mycket att titta på för flickorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar