4 december 2014

Julmarknader, TV-inspelning i kyrkan och barnbarn.

Nu är vi redan inne i julmånaden. Hösten försvann i ett nafs. Alla julmarknader är över och det har gått över all förväntan. Jag var för första gången med i Laknäs och det var trevligt. Sedan har jag varit i Alvik och förra helgen var det Slöjdarna som hade försäljning i Sveasalen i två dagar. Det kom mycket folk som handlade lite av varje. Det har kommit mycket beställningar på bröd i efterhand som även det är avklarat nu. Igår bakade jag lite saffran till mig själv och på söndag blir det bak på plattan. Vem kunde tro att man skulle bli bagerska på gamla dar? Vi riktigt längtar efter släppor nu. Det blir också en tur till Stockholm före jul med luciafirande på dagis. På hemvägen är det en 70-åring i Märsta som skall gratuleras. Annars blir det fullt hus här över både jul- och nyårshelgen. Skriver inte så mycket mera text utan bilderna får berätta.


 Lars-Erik har börjat med avloppet. Tur att vintern dröjer!

 Berit har virkat bakverk på uppdrag från mig till alla barnbarnen. Vilken tur för mig att hon tycker om att göra "pillergöra". Bakverken blev mycket populära på Slöjdarnas försäljning. Allt som hon hade gjort försvann snabbt.

I måndags hade vi slöjdcafét på Knotgården för sista gången före jul. Vi gjorde små hjärtan i papper. Så fina de blev.

 Hantverksmässa och loppis på Knotgården under Alla Helgons helgen. 

 Ruts gubbar fanns också utställda för allmän beskådning. 

 Benny, Berit och Ankan med barnen var här. Flickorna passade på att gå på ridskola i Sjugare. Pappan var i Thailand på jobbresa. 

 Glasverandan togs i bruk eftersom vi blev så många. Vilken tur att man snabbt kan elda upp och få varmt.

 På kvällen blev det en tur till Minneslunden och graven för att tända ljus. 

 Våra gamla Leksandsstolar blev som nya igen med lite färg trots att de har varit med i 50 år.

 Loppisskåpet som inköptes i somras har också fått färg och blev riktigt bra. Dalälvens måleri i Rättvik får ta åt sig äran. Skåpet är snickrat av Rickard från byn. 

 Maarit kom och hälsade på och övernattade här en natt. Så trevligt det var. Kom gärna igen.

 Har säkert bakat saffran på 10 l. mjölk till alla julmarknader. Allt har gått åt. Igår blev det 2 degar och i måndags blev det också 2 degar på vardera 1 l.  

 Anki poserar i sin dräkt innan TV - inspelningen i Leksands kyrka. Det kommer att sändas på TV i jul. Anki sjunger på Julottan. Så vacker dräkt. Känner mig stolt som har åstadkommit detta. 

 Blåmajd och tupp harskle (svartstick) skall det vara dagen till ära. Efter lite träning kom också käringhatten på. Inte så lätt att få in detta tjocka hår. 

 Dagen till ära och att även Jan-Erik hade kommit hem efter flera veckor i Filippinerna lagades lammstek med hasselbackspotatis
 Ofelia och Jan-Erik njuter av Mommos mat. Resterna tog Jan-Erik hem som matlåda. 
Fick sedan höra att det fanns andra intresserade som åt upp maten så det blev ingen matlåda.  

 Även hos dessa gick maten hem. 

 Måste bara sätta in affichen på Leksands julmarknad. Den är så vacker.

 Tre olika sorters julgodis blev det i år.

 Kransar blev det stor efterfrågan på och även några betongfat blev sålda. 

 Matbröd går fort och är lätt att baka. 

 Mandelmusslor har inte jag gjort sedan barnen var små. Det gick förvånansvärt bra att göra dem och alla blev hela och lossnade bra. 

 Vi provsmakade varsin mussla med grädde och Aronia marmelad på. Gott var det! Ger mig själv godkänt. 

 Förra fredagen var vi på begravning. Vår älskade Elsa gick bort vid 99 års ålder. Vi som alla trodde att hon skulle få uppleva sin 100-årsdag. Så fin begravning med mycket vacker musik och fina blommor.

 Efteråt blev det en fin minnesstund på Korstäppan. 

 Korstäppan i julsmyckning.

 Hemma igen efter begravningen. Nu är alla i den äldre generationen borta. Hoppas vi kusiner kan hålla någon form av kontakt framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar