21 december 2014

Stockholmsresa, 70-årskalas och Julpyssel.

Tänkte blogga lite så här dan före dan, före dan, före dan. På tisdag kommer Jan-Erik och Margie med barnen hit och firar jul. Till Nyår kommer Anki med familj så jag misstänker att det inte blir så mycket bloggande på ett tag. Någon julstress har heller inte infunnit sig. Det är lugnt och tyst här hemma och vi njuter av allt julpynt. Idag har vi gått en långpromenad runt budberget, i onsdags tog vi en promenad och hälsade vi på Ulla och igår blev det Opplimen runt. Igår stekte jag också köttbullar och la in sill. I fredags var vi med våra vänner till Lerdalshöjden och åt jullunch. Billigt och gott var det. Efteråt hade vi lite trevligt här hos oss. Vi fikade och åt tårta, tittade på bilder från våra resor m.m. och på kvällen var det dags för lite mat igen.
Vi har också hunnit med en resa till Stockholm i december och firat Bennys 70-årsdag i Märsta på hemvägen. Vi fick se lucia på dagis, fikade hos Ankis svärföräldrar, träffade Jan-Erik och Margie med barn och vi gjorde ett besök hos Nordiska museét. Lite shopping hos "Gudrun" hanns också med så klart. Det är roligt att komma bort hemifrån lite. På hemvägen bjöds det på mat i Borlänge. Mycket uppskattat att slippa komma hem och börja med mat.
En liten påminnelse också: Glöm inte Julottan kl. 07.00 på TV 1 på juldagen. Anki är med och skall sjunga O Helga Natt.


 Lite julfint i mitt kök. Loppisgardin och loppisduk. Tycker om gamla broderade dukar. Tänk så mycket jobb och kostar nästan ingenting idag. 

 Julkakor. Provade ett nytt recept som jag hittade på Facebook. Nästan som Finska pinnar men med saffran och kokkos. Goda. Värda att prövas. 

 När vi kom till Stockholm skulle barnen rita med Morfar på en gång. 

 Mommo hade paket med - en lite för tidig julklapp. 

 Spännande - vad kan det vara?

 Uppstigna och klara 07.30 för lucia firande på dagis. Miranda ville vara pepparkaksgumma och Ofelia tärna. 

 Efteråt bjöds det på fika. Mommo och Mamma har Glitter i håret dagen till ära.

Miranda inspekterar granen på dagis.  

 Ofelia och Mamma myser vid fikabordet.

På fredagen fick barnen ledigt från dagis och vi gick till Nordiska museét. Vilken ståtlig gran, bara gammalt julpynt i vitt.  

Barnen lekte i lekstugan på Nordiska museét- allt var som förr i tiden.  

 Miranda passade på att mjölka kossorna.

 Anki prövade att stå i handelsboden.


Bennys 70-årsfest!



 Trevlig fest, god mat och mycket musik. Tusen Tack för en trevlig kväll och Tack Susanne för övernattningen och god frukost!

 Den här fina mattan hittade jag på Ikéa! Den är ca 1m i fyrkant. Passar perfekt framför glasdörren. Pris: 125:-

 När vi kom hem hade min Amaryllis slagit ut! Med den vill jag önska alla mina bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 Lars-Erik har klätt båda våra  julbockar.

 Krans på dörren som vanligt - annars ingen jul.

 Jullunchen på Lerdalshöjden började med glögg i vanlig ordning. 

 Därefter mat - allt man kunde önska sig. Så gott och dessutom billigt. 95:-/person. 

 På kvällen blev det lite mat hemma hos oss också.

 Julgranen är klädd.

 Mätta och belåtna hoppas jag. Så trevligt att träffas så här före jul. Julklappsutdelning blev det också. Så roligt med paket trots att man är vuxen.


1 kommentar:

  1. Den var fiiiin! En sån vill jag gärna ha! Hälsar dotra

    SvaraRadera