8 maj 2015

71-årskalas och förberedelser till Hantverksmässan på Knotgården.

1:a maj fyllde Lars-Erik 71 år. Tänk att det redan har gått ett år sedan 70-års firandet. Vi hade kalas här för våra vänner samt att Benny och Berit var här över helgen. Vi besökte Rättviks marknad och resten av helgen var förberedelser till Hantverksmässan på Knotgården som i år infaller den 15 - 16 maj. Vi är ca 8 hantverkare som ställer ut samt att det också blir lite loppis och kaffeservering som vanligt.
Det är lite fullt upp just nu med bakning och förberedelser. I måndags var jag till Mora lasarett och gjorde ultraljud på lever och gallvägar. Väntar nu på en remiss för ev. operation. Har inte haft några större besvär sedan påsken och hoppas att det håller i sig. Kände lite av det i Göteborg efter Rasmus bruschetta med vitlök. Remissen till ögon har jag fortfarande inte fått. Verkar bli lång väntan. Hoppas bara den inte kommer då vi skall till Stockholm och Göteborg. Ser fram emot att få se Anki i Askungen.
En glädjande nyhet i år är att Slöjdarna fått löfte om en lokal på Norsgatan över sommaren. Det blir bra att komma centralt och att få vara på ett ställe. I onsdags hade vi Slöjdarmöte i Sundsbäck och planerade inför sommaren. Igår var vi på Aktie-TV på banken och ölprovning. Så god öl som framställs i Leksand "The Beer Factory Leksand AB". Den finns på systemet att köpa. Kanske blir det någon flaska till Midsommarbordet? Det blev lite kort mellan bloggandet nu men vill gärna lägga ut affischen till Hantverksmässan på Knotgården.


 71-års kalas






Ture och Viola kom på lördagen och Viola har nyligen kommit hem från Spa-resa till Pernu i 8 dagar. Dit vill också jag åka.

 Lars-Erik fick vedboken av Inga-Lill och Börje. Den har han snart läst ut. Ovanligt att se honom sitta ute i vårsolen och läsa en bok. Sillen också från dem har vi ätit upp och även korven från Marianne och Mats. Tack till alla som kom och förgyllde hans dag. Så trevligt. Ingemar och Ingrid kom med vin och Ture och Viola kom med nässlor. 
 
 Så nyttigt med nässelsoppa.


 I år blev det sent att sätta mina frön eftersom vi varit borta men på två dagar började det att gro i burkarna. Phu innan allt är utskolat. 

Även i år blir det Hantverksmässa och Loppis på Knotgården. Vi är ganska lagomt med Hantverkare men någon mera kan få plats om ni vill. Det är fyra återbud som har annat för sig. Hoppas på mycket folk och bra väder. 
Hjärtligt Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar