29 april 2015

Göteborg i 8 dagar

I måndags kom vi hem efter 8 dagars vistelse i ett vårligt Göteborg. Vi har tagit hand om barnen, varit på utfklykt till Fotö, sett Kristina från Duvemåla på operan, besökt Alfonshuset, biblioteket och Trädgårdsföreningen, shoppat, ätit gott på olika restauranger, besökt operans sminkavdelning m.m.   Veckan gick så fort och plötsligt var det måndag och hemresedag. Tågresan hem var strulig eftersom det var växelfel i Stockholm och tåget fick ta en annan väg till Stockholm. Vi blev avsläppta i Hallsberg och fick åka buss till Katrineholm. Detta innebar att vi fick invänta nästa tåg både i Katrineholm och i Sala. Två timmar försenade kom vi äntligen till Leksand efter 5 byten SJ är inget att lita på. Tur att vi var två vuxna och inte hade barnen, mycket packning och barnvagn med. Förstår Anki att hon vill bo i Göteborg och slippa tågresorna.
När vi kom hem var postlådan full med post och bl.a. remissen till Mora lasarett. Skulle varit där i måndags när vi satt på tåget hem. Vem kunde tro att det skulle gå så fort. Har nu fått en ny tid på måndag för röntgen av lever, galla och gallvägar.
Idag har jag bakat både kakor, tårtbottnar och skorpor. Lars-Erik har städat huset. Är så tacksam för all hjälp.
Imorgon kommer Benny och Berit till oss och stannar över helgen. 1:a maj blir det födelsedagskalas med smörgåstårta till Lars-Erik som fyller 71 år och på lördag blir det en tur till Rättviks marknad. Tänk att det har gått ett helt år sedan 70-årsfesten. Var tar tiden vägen?
Grattis till dig också Jan-Erik som fyller år den 1:a maj. Önskar att du var här. Far fick väl en fin födelsedagspresent på sin 24-årsdag?

 När vi kom till Göteborg på söndagen bjöd Anki på Pizza i nya lägenheten. 

 Mattan Mommo vävt passade fint i barnens rum. Fin tapet på väggen som Anki valt. 


Mommo hade sytt gardiner både till köket och till barnens rum. Köksgardinen kommer från mattrasorna. 



Vår i Trädgårdsföreningens park i centrala Göteborg. På väg till Alfonshuset.






Heldag på Alfonshuset








 Lunch på Mac Donalds

 Miranda hade turen och fick en ballong i lekparken. Stackars Ofelia blev inte glad. 


 En dag blev det besök på det fina biblioteket. Flickorna la beslag på hästarna direkt. Två kära gamla vänner.

Eftersom det blev så varmt hela veckan ville flickorna ha glass.  

 En dag fick vi följa med mamma Anki till operan. Hon skulle provsminkas till sin nästa roll. Den elaka systern i Askungen. Flickorna hade fått tillsägelse att inte röra något utan sitta fint och titta på. 


Så här blev det färdiga resultatet. 







 Personalen är så snälla och bjuder verkligen på sig själva. Här har Miranda fått prova en peruk.

 Här provar Miranda en mask. 

 Här provar Ofelia en mask.

 En kväll gick vi på Engelsk Pub. Anki bjöd oss på Fisch and chips. Vi fick uppleva lite av London igen. Så gott och Tusen Tack för allt. 

 Maten serverades på papper.


Första bilden är på väg till Botaniska Parken. Förra gången vi var i parken var det höst och temat var äpplen. Nu blommade vårblommorna överallt. Så vackert.










På söndagen gjorde vi en tur ut på Fotö. En riktigt trevlig och uppleveserik dag. Flickorna fick sitta på övre våningen i tvåvåningsbussen längst fram. En ny upplevelse för dem. 











Hemma igen. Att rita är alltid roligt. Särskilt när man har fått nya skrivbord. 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar