8 april 2015

Barnvaktsveckan avklarad och Påsken firad.

Nu är vi åter igen ensamma efter en veckas barnvakt och fullt hus under påsken. Så roligt när alla kommer men skönt också att vara ensam igen och komma in i vanliga rutiner. Snart skall vi åka till Göteborg och vara barnvakt igen,
Alla kusiner utom Miranda deltog i ridläger i Sjugare under helgen före påsk. Sedan stannande Ofelia och Miranda kvar hos oss påskveckan.
Mamma Anki och pappa Rasmus kom och firade påsk med oss samt att Borlängekusinerna kom tillbaka och gjorde Rasmus och barnen sällskap på långfredagen och påskafton.
Anki hade konsert i Falun på Skärtorsdagen (Matteuspassionen 3,5 timme lång) och i Säffle på långfredagen (Messias 1 timme lång). Lars-Erik och jag hade förmånen att få gå på båda. Så vackert och stämningsfullt, helt underbar musik. Tusen Tack för den upplevelsen! Ju mer man får gå och lyssna på denna musik ju mer tycker man om den.
Det märks nu att barnen blivit äldre, de leker så bra tillsammans alla fyra och ingen blir utanför. Även lilla Miranda hänger med i leken. Tänk vilken glädje de skall ha av varandra under sin uppväxt.
Till hösten skall Ofelia och Miranda börja dagis och förskola i Göteborg. Så spännande det skall bli att snart få se nya lägenheten.
Annars är det fullt upp här. Har varit till vårdcentralen efter gallstenskänningar i två dagar före påsken. Väntar nu på en remiss för ultraljud. Påskgodis är tydligen inget för mig? Igår var vi på motionsdansen och på måndag är det sista gången på Slöjdcafét på Knotgården. Inom kort skall vi också bo en natt på Åkerblads i Tällberg med buffe´ och frukost. Det skall bli trevligt och avkopplande. En träff med f.d. kollegor är också inplanerad nästa vecka.
Vid Kristi Himmelsfärdshelgen blir det vår återkommande Hantverksmässa på Knotgården som kräver en del förberedelser. Återkommer om den lite närmare. Det är också lite möten med Slöjdarna framöver. Bl.a. skall vi göra en folder om vår förening som skall vara klar till sommarens försäljning. Finns det tid över står vävstolen och väntar. Trodde jag skulle hinna väva ut väven i april men har insett att det inte går. Det är mer varp kvar på rullen än man tror.
Vi går promenader varje dag i det fina vårvädret. Hur som helst sätter jag motionen som prio ett. Det är viktigt att röra på sig för att hålla sig frisk. Imorgon är det den roligaste motionen, vattengympa, så klart! Lars-Erik är ute och putsar fönster. Kanske inte så bra motion?
Kort kommer här som vanligt!

Helgen före vi var barnvakt var vi bjudna till Inga-Lill och Börje i Laknäs. Inga-Lill hade gjort så god mat och vi hade en trevlig eftermiddag. Vi tog en promenad efter Siljans strand men synd nog så blev kameran kvar hemma. En bild på mig och Inga-Lill kan jag väl bjuda på. Tack Inga-Lill och Börje för en trevlig stund och god mat!

 Jag grattades i efterskott från födelsedagen med blommor både från Inga-Lill och Marianne. Tusen Tack igen! Blommor gör en glad. Skedvibrödet jag fick från Marianne och Mats gick åt fort. Supergott var det och tänderna hela.

 Miranda fick pyssla själv när övriga kusiner var på ridläger hos Bitte.

Med hjälp av Mommo blev det ett stort gäng påskkäringar och lite annat påskpyssel. 

Inventarierna från lekstugan åker ut så fort flickorna träffas. Tänk vad de skall leka där i sommar.  

Miranda passade på att göra en snöängel på Opplimen. 

 Första fikastunden utomhus i år.

 Bittes kanin måste vi hälsa på innan hemfärd efter ridlägret.

Det är helt perfekt att gå på ridläger i Sjugare för flickorna. De kan ta sig dit och hem via gångvägen runt Opplimen. Här glada och pigga på hemväg.  

Lite klättring i Mommos tall orkade vi också med när vi kom hem. Vilken energi det finns. 

 Sedan blev det påskpyssel även för de stora flickorna.

 Ofelia och Miranda bestämde tid med Ingegärd kl. 10.00 både måndag och tisdag för att ut och gå med hundarna.

Visst kan man väl ha midsommarstång fast det är påsk? 

Gungorna kom fram! Det är alltid lika roligt att gunga. 

Morfar tränade Ofelia på cykeln.  

En dag fikade vi i lusthuset. 

Miranda älskar banan. Nyklippt av Mommo! 

Jag provade en ny smörgåstårta till Påsk. Den är gjord på kavring och gick hem hos alla. Jättegod var den och lite nytt. Recept från Coop.  

Efter konserten i Falun fick jag tre blombuketter med mig hem. Tobias som dirigerade, Elin Rombos och Ankis förstås. Den är lika fin än. Tack!!!!

 Anki fick den här buketten i Säffle. Den är också lika fin än. Tack!!!!

 Påskharen hade varit här för tredje gången och lämnat påskägg till barnen. Här är förväntansfulla barn som skall gå på skattjakt.

Vilostation på promenad runt sjön. 

Skatten blev funnen till sist. Tänk att godis är så gott! 

Det blev också mycket TV-tittande. Barnprogram i alla former under Påskhelgen. Eftersom vi har möjligheten att välja allt man vill se via fibern fick även barnen välja ut sina favoritprogram. En del barnprogram är mycket pedagogiskt lärande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar