18 februari 2016

En vecka i Göteborg.

Vi har tillbringat en vecka i Göteborg. Väldigt innehållsrik vecka och allt har gått så bra. T.o.m. tågen fungerade, var nära att bli stående mellan Säter och Borlänge på hemresan men tåget i Borlänge väntade in oss så vi kom hem på planerad tid. Typiskt att något händer när man nästan kommit hem efter flera timmar och flera tågbyten. Det är inte första gången som vi fastnat i Borlänge. Hur som helst är det skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst, brukar man ju säga. Nästa Göteborgsresa blir redan i april. Närmast är en Ålandsresa på Agendan, födelsedag och Vasaloppet. Jan-Erik kommer hem och skall åka Vasaloppet. Han kommer också hem till min födelsedag. Annars är det vävning, årsmöte med Slöjdarna, kollegieträff, café på Knotgården ,vattengympa och lite andra aktiviteter nu närmast. Får äntligen också komma till optikern för att prova synen efter starroperationen. Har hamnat i ett mittemellanläge då mina glasögon inte funkar och att vara utan funkar heller inte. Har inte så mycket mer att berätta förutom att jag fick en Göteborgsförkylning med mig hem. Kallt var det också när vi kom hem men nu är det lite mildare och solen skiner på dagen. Avundas Borlängefamiljen som är i Thailand och badar i 28 - 30 gr. vatten. Bara man slapp den långa flygresan.

Flickorna var glada när mormor och morfar kom. Det är lättsammare idag då de är på dagis och förskolan. Eftersom vi var där fick de vara hemma två dagar samt att vi hämtade dem lite tidigare någon dag. Så duktiga att gå iväg på morgonen. Kul att få se hur de har det i skolan. När vi kom fick vi också följa med dem på kyrkans barnkör. 

 En dag i Alfonshuset var ett måste. Barnen fick var sitt årskort förra året som går ut nu i april. Bäst att passa på. Synd bara att vi vuxna måste betala pengar för att vara med. I vanlig ordning blev det avbrott för Mac. Donalds mitt på dagen. 

 Den stora legolådan var poppis som alltid.

 Miranda sålde bl.a. ost i sin lilla bod.

 Jag hann med två operor och Lars-Erik gick på en. Figaro och Madame Butterfly. Så häftigt och vackert. Tänk att vi får förmånen och se alla föreställningar Anki är med i och även flera. Figaro var tom premiär. Även efterfesten fick vi vara med på. 

 Figaros bröllop. Anki spelar Cherbin som är en kärlekskrank ung man. Slälv tror hon att hon snart är för gammal för den rollen. Vi har sett henne tidigare också i Malmö i en annan uppsättning av Figaro.

Här som Madam Butterfly. En mycket sorglig opera. 

 Eftersom Anki med familj inte har möjlighet att komma på min födelsedag gjorde jag en smörgåstårta och bjöd på. Den dugde!

 En dag tillbringade vi på Naturhistoriska museét. Så mycket fina djur och intressant. 

 Kul att Anki var ledig en dag och kunde följa med. 

 Elefanten var stor - 7 ton vägde han. 

 Det smakade gott med fika när vi sett halva. 

 På hemvägen gick vi till vår favorit pub och åt Fisch and ships i vanlig ordning. Så gott. 

 Det blev brödkanter kvar när jag gjorde smörgåstårtan. Det blev fåglarna glada i. 

 Här är Anki som Cherbin! Tur att hon är uppväxt med två bröder. Kan inte vara lätt att röra sig som kille när man är tjej?

Jag tycker hon ser ut som en pojkspoling. Tror säkert att hon kan göra rollen igen trots att hon fyllde40 år i somras.  

 Avsminkning i logen efter föreställningen.

 Anki fick 10 vita rosor av regisören för Madame Butterfly. Han är 83 år och kommer från Japan men bor i Paris. En liten spänstig speciell man som gick på gym varje dag. Vilka människor det finns.

   Idag har jag vävt klart min blåa matta som blev över 4 meter lång och  börjat på Julia och Fannys mattor som skall gå i vitt/svart och grått. 

1 kommentar:

  1. Du är ju hemsk,har du redan hunnit börja på dom gråa mattorna,ser jättefin ut,och den blåa blev väl också fin,du måste lägga ut dom när dom är klara,vi var faktiskt till Leksand i går onsdag var till Ta till vara å till Norsbro hittade ett grönt påslakan å 2 vita lakan sen var vi förbi och köpte bröd så det blev en snabbvända.

    SvaraRadera