6 februari 2016

Stockholmsresan m.m.

Nu är Stockholm avklarat och vi ser fram emot Göteborg. Det var riktigt trevligt att komma iväg till storstan och att få vara hos Jan-Erik en hel helg. Vi har alltid bott hos Anki när vi åkt till Stockholm men den här gången var vi hos Jan-Erik, som bor vid Globen. Anki och familjen bor ju i Göteborg nu förutom att pappa Rasmus jobbar i Stockholm vissa dagar varje vecka. Eftersom Julia och Fanny var hos mamma Maarit fick vi sova i deras rum, riktigt lyxigt. Det var längesedan man sov i eget rum. Lördag kväll var vi till Margie på fantastiskt god middag och söndagen tog vi en promenad på en mil. Vi gick till Årsta, till Gudrun Sjödén outlet och därefter in till stan där vi mötte upp flickorna som slog på stort och bjöd oss på fika. 2014 års julklapp till Farmor och Farfar, bättre sent än aldrig, brukar man säga. Tack för det! Därefter gick vi i samlad trupp hem till Jan-Erik som bjöd på underbart god middag. På måndag förmiddag blev det en visit på Globen och på eftermiddagen några timmar på stan innan hemresan på måndagkväll, Gudrun S. och Slöjddetaljer är ett måste när man är i Stockholm. Den här veckan har det inte blivit något i vävstolen då det varit fullt upp för mig med annat. Jag har varit till sjukgymnasten, varit på vattengympan och motionsdansen, börjat med caféet på Knotgården, fått fotvård, möte på banken med Slöjdarna, hälsat på barnbarnen och svägerska Kerstin i Borlänge. Tack Kerstin för god paj och den goda Semmeltårtan till kaffet. Det är alltid så gott och det smakar så bra att äta hos dig. Vi försöker också ta en promenad varje dag. Tur att det finns dubbskor i denna halka. Kylan har iallafall gett sig och en del dagar är solen framme, så skönt!!! Det kommer vårkänslor! Lägger ut lite bilder från Stockholmsresan.


 Margie i sitt fina kök. Så roligt att få se hennes nya hus, verkligen fint. Så roligt för henne.

 Så gott att bli bjuden på mat. Kyckling till varmrätt. Vi var så hungriga eftersom vi inte ätit sedan vi åt frukost hemma. 

 Chester var också hemma och katten Mille. Huset har en mysig övervåning med spiraltrappa upp.

 Här är efterrätten med granatäpple. 

 Frukost hos Jan-Erik. Vi gjorde Engelsk frukost med bacon, korv och vita bönor. 

Framme vid Gudrun Sjödén outlet i Årsta. Har längtat efter att få komma dit! 

 Det smakar bra med kaffe efter en långpromenad.

 Fina flickor och barnbarn. Båda jobbar och går samtidigt i skolan. Är så duktiga och tar studenten till sommaren. 

 Jan-Erik bjöd på god middag. Alla älskar vårrullar som han och Julia gjort. 

 Asiatiskt stuk på maten blev det så klart. Har alltid sagt att Jan-Erik skulle kunna jobba som kock. 

 Vårrullar, glasnudelsallad, sötsur sås m.m.

 Innan hemresan blev det några timmar på stan. Vi passade på att gå till vårt älsklingsställe på Kulturhuset och åt Cecarsallad. 

 Det blev två klänningar,en blus, en tunika, en väska och en schal hos Gudrun den här gången.

 Har gjort lite små svarta vantar och även målat lite korgar och några kvastar senaste tiden. Vantförrådet börjar bli fullt nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar