21 februari 2019

Nytt År och nya inlägg!

Det har hunnit bli ett nytt år sedan senaste inlägget som gjordes tre dagar före julafton. Tänk vad åren går. Det är redan 2019. Januari och februari har varit vilsamma och sköna månader. Jag har tillbringat en hel del tid i vävstolen, har vävt fem mattor hittills och klippt mycket trasor. Känns så bra när gamla kläder blir till nystan och kan återvinnas.
En del aktiviteter har ändå blivit av inpå det nya året. Vi har äntligen varit till Stockholm och hälsat på Jan-Erik, så roligt. Det blev en riktig släktträff då Anki med familj var där just den helgen eftersom barnen hade sportlov. Julia var hos Jan-Erik men synd nog var Fanny i Umeå där hon börjat utbildning. Vi besökte Maarit och innan vi åkte hem var vi till Eva och Erland på fika. Söndag kväll gjorde Jan-Erik middag till Anki med familj. Allt var så trevligt men någon shopping och aktivitet på stan hann vi aldrig med. Tåget var också försenat två timmar dit men hem gick det enligt tidtabellen. Stan får bli nästa gång, Nationalmuseeum m.m. Har sagt att vi måste hälsa på Jan-Erik lite oftare, var två år sedan sist.
Närmast nu i mars så blir det en tur till Åland med Tobbes reseträff och sedan Göteborg, då vi skall gå på Operan. Mest glad är jag för att min onda höft har blivit bra. Nu är det bara min vanliga artros som påverkar mig. Jag har tränat hemma och börjat på gymmet, vattengympan är jag också på varje vecka. Vi försöker också att ta en promenad nästan varje dag. Idag skall jag gå till Sjugare och klippa mig. Igår var vi till kollegieträffen och åt lunch på Gårdscaféet, så gott och i måndags började caféet på Knotgården. Det är viktigt att ha sociala kontakter när man har blivit pensionär. Ibland träffar vi våra vänner och vi är med i två pensionärsföreningar. I maj skall vi åka med den ena föreningen till Lars Lerin i Värmland. Det ser vi fram emot.
Ingen utlandsresa är planerad till hösten. Vi funderade ett tag på att åka med banken till Cicilien men vi tyckte båda att det var för dyrt.
Lars-Erik är på planeringsstadiet angående att bygga på gäststugan med toalett och dusch. Det kostar en hel del så vi kanske får satsa på det istället för dyra resor? Även ur miljösynpunkt är det bra att inte flyga så mycket. Vi var ju på två flygresor tätt inpå varandra i höstas så kvoten är nog uppfylld. En höjdpunkt till var Juloratoriet i Leksand kyrka i början av januari. Så roligt att se Anki och Jerker på hemmaplan. I sommar får vi nog höra Anki på Karlfeldstsgården tror jag. Hoppas också hon kommer till Alvéngården? Nej nu får jag sluta och hitta lite bilder istället.


Anki bjöd på lunch på Moskogen. Så gott och Tusen Tack! 

Roligt att alla barnen och barnbarn kunde vara här över Nyår! 

Det blev en till julafton då alla var samlade. Riktiga julafton firade Lars-Erik och jag i Borlänge. 

Far i huset med sönerna! 

Ankan gjorde Löjromspizza till Nyår. Så gott det var. Varmrätten var Ankans oxfilé och efterrätten gjorde Rasmus, hembakade maränger med glass och chokladsås. Så duktiga kockar vi har i familjen.  

Dukat för Nyårsfest! 

Jan-Erik med sina älskade flickor. Så stora de blivit. Julia kom också och överraskade. Så roligt att de vill komma till Farmor och Farfar.  

                                                       Spännande med julklappar. 

 Vad kan det vara?

Jan-Erik!  

Vi passade på att ta ett familjekort när alla var här. Sex barnbarn har det blivit och alla är flickor.

I början av januari fyllde Embla och Freja 10 år. Då bjöds vi på Pizzabuffé i Borlänge enligt flickornas önskan. Så gott. Sedan fortsatte Jan-Erik och flickorna hem till Stockholm.  

Mätta och belåtna. 

Småkusinerna har så roligt tillsammans. Nästa 10-åring är Ofelia som fyller i maj.  

Juloratoriet i Leksands kyrka. Så vackert! 


Stockholmsresan
 Lunch Farsta centrum.

 På väg till Maarit.

Fika hos Maarit. Så roligt att träffas. 

   Fika innan hemresan hos Eva och Erland. En trevlig förmiddag. Hoppas de kan komma till Bodlindor en sväng i sommar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar