14 april 2019

Våren är på väg!

Äntligen börjar det bli lite vårkänsla! Det är snart påsk och i mitten av april och fortfarande minusgrader på natten och snö kvar. Vi fick en liten känsla av våren för ett par veckor sedan . Vi kunde sitta ute i solen och fika och det blev så varmt så man blev helt överraskad. Efter det kom det ett riktigt bakslag  med ett par decimeter med snö och kallt. Nu har man lovat att det succesivt skall bli varmare så man hoppas på en fin påsk. Den här påsken är vi nog ensamma som det ser ut, får se vad vi skall hitta på?
Annars har livet bestått mest av mattrasor, vävning, bakning, gym, vattengympa och promenader. Jag har klippt ur 4 mattor och Kerstin har hjälpt mig att sätta upp 40 m ny väv, har redan hunnit gjort två mattor och skall försöka få klar den tredje innan nerklippning igen. Mycket bakbeställningar har också kommit in samt för eget bruk. 
I lördags hade vi lite fest här. Vi var 12 personer och det var så trevligt. Jag bjöd på smörgåstårta och fika med tårta efter. 1:a maj fyller Lars-Erik 75 år och då blir det fest igen och öppet hus här på eftermiddagen.
Vi har också hunnit med en resa till Åland, reseträff med Tobbes resor, som vi brukar åka med. Trevlig resa och mycket god mat.
I mitten av maj åker vi till Göteborg igen och skall höra på Ofelias kör på operan. Det ser vi fram emot. Ofelia är så duktig och går verkligen i Ankis fotspår. Hon skall börja i musikklass till hösten och åka buss. Hoppas hon kommer att trivas där? Vi skall också åka till Lars Lerin i mitten på maj och se på hans tavlor.
Lars-Erik har fått en ny lins i ögat för tre veckor sedan så han håller på med ögondroppar än. I början av maj skall han till Mora las. och testa hjärtat och gå med en hjärtslags registrerare ett dygn. Just nu har han fullt upp med ved som han har köpt och planen är att han skall börja bygga ut gäststugan med dusch och toalett. Han har själv gjort en ritning som han fått godkänd och kan börja bara tjälen gått ur marken. Vi kommer att vara mest hemma i sommar förutom en resa till Berlin i fyra dagar med Anki. Både Rasmus och Anki skall ha konsert här så det ser vi fram emot. Anki på Karlfeldtsgården och Rasmus i Gagnefs kyrka.
Sedan blir det Slöjdarnas försäljning runt midsommar och tre veckor i Tällberg i sommar. Närmast blir det som vanligt försäljning på Knotgården Kristi H. färdshelgen, sista maj och första juni. Det räcker nog till allt som sker framöver med alla som kommer hit, bygge, försäljningar, Bondemarknad m.m.
I början på oktober har Lars-Erik och jag bokat en resa till Italien som vi ser fram emot. Nu får det vara slutbloggat för den här gången. Det blir lite långt mellan bloggandet så man kommer knappt ihåg vad man gjort. Lite bilder kommer i hantverksbloggen också.

 Bakslag på våren!

Smörgåstårtorna som jag gjorde förra söndagen.


Två tårtor med mandelbotten blev det också. 

Dukat till fest! 

Jag fick en fin påskbukett som jag önskar alla mina läsare En riktigt GLAD PÅSK med.

Förra veckan var vi till Rättvik och såg " Fågelfångarens son" på bio. Innan bion åt vi denna underbart goda mat.  

Grönkålspaj är gott och nyttigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar