17 september 2011

Hösten har kommit på allvar?

I morse när vi vaknade var marken alldeles vit och bilen var helt frostig. Det är bara att konstatera att sommaren nu är slut. Det första jag tänkte på var mina tomater i växthuset. Typiskt nu när de börjar mogna så blir det kallt istället. Vi har väl inget annat att vänta på nu än vintern? Förutom att:  Vad skönt det skall bli att åka på solsemester! Annars är det inga stora förändringar här. Vi väntar och väntar på vårt 6:e barnbarn som inte tycks ha så bråttom att komma till världen. När telefonen ringer så tror vi att nu är det dags men nej.......... Hoppas, hoppas det blir snart! Vi håller tummarna för dig Anki att bebisen kommer snart. Hur kan det vara så skönt att ligga i en trång mage?

 Måste visa dessa bakformar som är inköpta på Clas Ohlsons. Superbra och kan även tas med eftersom det är lock med bärhandtag. Även ett bakunderlägg köptes in. Arbetet blir roligare med  bra verktyg. 

 Lite nöje framöver........

 Tänk att lyckan kan vara att hitta 4 kg Västeråsgurka för inläggning?

 Resultatet skall vara gott och se inbjudande ut.

 Dessa frukostbullar är bakade på Dinkelmjöl och det är bl.a. dadlar, linfrön och solrosfrön i degen. Eget påhittat recept minnsann. Nyttigt skall det vara.

 Prova mina grahamsskorpor med smör, ost och lite marmelad på - jättegott! Fins att köpa på Bondemarknaden på lördag.
  
 Mera tomater.......

 Så här har mitt kök sett ut i en månads tid nu, bara en vecka till, sedan.........

 Stekt sill, löksås på farmors vis och rivna morötter blev gårdagens lunch. Även tallriken "Festong" kommer från farmor, en äkta Stig Lindberg.

 Även denna vecka blev det lite blombuketter till försäljning och till glädje för några marknadsbesökare.

Ser ni taket och vitmålade vindskivor? Plåtslagaren skall komma nu.

Idag har det varit Bondemarknad 5: e lördagen. Det är fortfarande mycket folk och bra försäljning. Bara en lördag kvar nu. Snart blir kvällarna och helgerna som vanligt igen. Har bakat både kvällar och helger i en månad nu. Lars-Erik är sysselsatt med bygget från morgonen till kvällen. Taket är nu klart och teglet är pålagt. Det ser riktigt bra ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar