13 maj 2012

Opplimen runt

Tänkte passa på att blogga lite i en hast när jag ändå är inne i datorn. Våren lyser fortfarande med sin franvaro. Ingenting blir gjort ute. Det är lite tur också så kan jag pyssla lite inomhus. Igår blev det äntligen lite ordning i garderoben men vinterjackorna hänger framme än.
Igår var det också invigning av naturstigen runt Opplimen med pompa och ståt. Tal av kommunalrådet Ulrika L. och  promenaden leddes av Staffan M. Fikapaus blev det på Sångs i Sjugare samt fågelsång efter vägen.
Vi fick lite påhälsning också igår av Marianne och Mats. Kaffe intogs i nya verandan. Idag kommer Lars-Eriks syster Kerstin och Sören hit och skall inspektera vårt nya uterum. Det är roligt och lite avbrott med påhälsning tycker vi här i vår ensamhet.
I fredags klippte jag mig äntligen och det känns bra inför sommaren. Annars jobbas det här för fullt som vanligt. Har stickat färdigt ett par handledsvärmare också som skall broderas samt färdigställt några vantpar till. Kommer bilder i nästa inlägg.

 Plantorna står inne i värmen och växer tills det blir lite varmare i växthuset.

 Före klippning

 Efter klippning

 Mammas blomsterställ passar bra i vår veranda

 Samling vid badet för att klippa bandet och gå Opplimen runt, mycket folk som ni ser deltog

 Ulrika L. och Staffan M.

 Jag njuter av solen i Sångs i väntan på korv som serveras

 Mormor Anja och Anna med familj var också där med sina tvillingpojkar som växt sedan sist

 En bild som togs över Opplimen efter färden runt sjön

Gun-Britt B. och Staffan M. på trappan vid Sångs. Gun-Britt berättade lite om Erik Axel Karlfeldt och gården samt sommarens evengemang

 En bild till över sjön

 Så här fint har det blivit - man kan gå runt sjön  torrskodd nu och även med barnvagn och med rullstol är det meningen
 Hemma igen


Alla är hjärtligt Välkomna till Knotgården under Kristi Himmelsfärdshelgen. Annons kommer i Leksandsbaldet och i CC-bladet den här veckan.

 Den nygamla soffgruppen från 50-talet är invigd och står nu i vår glasveranda. Även den gamla symaskinen (loppisfynd) har funnit sin plats och har blivit ett bra blombord likaså bordet som också är ett loppisfynd.

Soldäcket utanför verandan är snart klart. Mönstret till räcket har Lars-Erik snappat upp på Grythyttans Herrgård. Det skall vara så tätt så inte barnbarnen kan krypa igenom. Nästa projekt blir en bred Ernst-trappa som man kan sitta på och ha lite blommor på.


Nästa vecka är det bara två och en halv dag på jobbet. Fredag och lördag under Kristi Himmelfärdshelgen ägnas till försäljningen på Kotgården. Hoppas det kommer mycket folk. Borlängefamiljen kommer till oss då och övernattar. Billiga fina barnkläder kommer att finnas till försäljning. Ni har väl läst att använda tvättade barnkläder är mera hälsosamma för barnen då alla giftiga ämnen inte längre finns kvar?
Onsdag kväll skall vi har vår årliga träff med Slöjdarna i Sundsbäck.

1 kommentar:

  1. Oj vad det har hänt mycket! Både med uterummet och vandringsleden! Vi kommer på fredag morgon som sagt, vi ses!

    SvaraRadera