21 maj 2012

Sommaren är på väg!

Det är fullt upp både ute och inne nu. Sommaren kom idag med bravur och utejobbet kallar. Jag försöker vara ute ett par timmar varje kväll och rensa land. Åkte förbi Odalbutiken på hemvägen idag och köpte en hel del jord, täckbark m.m. och plantorna flyttade ut i växthuset igår.
Försäljningen på Knotgården under helgen gick bättre än väntat för mig. Alla var inte lika nöjda synd nog. Jag tror att det är bra att ha lite olika sortiment. Man brukar ju säga att man inte skall lägga alla ägg i samma korg....... Mycket billiga barnkläder såldes också och bytte ägare.
Vi har även invigt vårt nya uterum i helgen, både middag, frukost och fika har intagits där och ikväll åt vi för första gången på soldäcket. Det var så varmt i kvällssolen. Jag börjar ana att vi nog kommer att bo på verandan och utedäcket hela sommaren.


Här kommer lite bilder på olika aktiviteter i verandan
 Sagostund

 Far i huset och Hans samtalar och njuter av ett glas öl

 Embla leker

 Freja har hittat sina älskingsleksaker som bor hos farmor. Dockan vill hon ta med sig hem varje gång.

 Premiärmiddag i verandan


 Mina bord på Knotgården - Loppis, nybakat bröd, aloevera och hantverk

 Lekhörnan i verandan - kofferten är fylld med leksaker

 Fy innan alla hinkar har fyllts med jord

 Plantorna har nu fått flyttat ut

 Så här fint blir det efter rensning

 Broderade, tovade handledsvärmare

 Växtfärgat garn - loppisfynd

 Broderade tovade vantar

Middag på soldäcket i kvällssolen
Även Embla och Freja tycktes trivas och snabbt var verandan bombarderad av leksaker. Spännande var det också att få sova i tarrsängarna i gäststugan. "Vi vill inte åka hem mamma" kom det flera gånger. De gjorde också ett besök i Hjortnäs där de fick rida ponny samt att de fick vara hos grannen ett tag och leka. Stort tack Ankan för all den goda maten du lagat. Igår kväll gick vi också en promenad runt Oplimmen. Synd nog är naturstigen inte riktigt klar ännu men det går bra att ta sig runt torrskodd. Det är exakt 4 km och 100 m runt. Det har börjat gå så mycket folk här förbi som man aldrig sett tidigare sedan naturstigen invigdes. Annars börjar nedräkningen nu till semestern som börjar midsommarveckan. Den veckan har Slöjdarna också försäljning i Visirbions foajé. Här blir huset fullt till Midsommar med barn och barnbarn. Det skall bli roligt att få träffas och vara med alla de små barnbarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar