10 februari 2013

Sociala helger med släkt och vänner!

Idag är det söndag och vi har just kommit hem från ett 80-årskalas. Kerstin fyllde 80 år och hon hade kalas i sin nyinflyttade lägenhet centralt i Leksand. Då jag var 17 år var jag barnflicka hos Kerstins familj i 1,5 år. Jag brukar tänka på det och vilket ansvar man hade trots ung ålder. Barnen jag passade var 4, 2 och 1.5 år. Samtidigt skötte man alla hushållsysslor med allt vad det innebar. Idag är vi två vuxna när vi är barnvakt till barnbarnen och båda har fullt upp. Har vi blivit gamla och oroliga eller vad har hänt? Det är nog både och tror jag! Både tidsandan och att vi har blivit äldre och mer oroliga för att något skall hända. Det känns i alla fall skönt att vara två.
I går var Ture och Viola här hela eftermiddagen. Vi hade så trevligt! Vi åt mat, fikade, tittade på bilder och en promenad runt Opplimen blev det också.
Förra söndagen kom Ingrid och Ingemar hit på eftermiddagen och fikade.
Den helgen var en något orolig helg med tanke på att Lars-Eriks hjärta slog dubbelslag igen på natten men efter att han tagit sin tablett enligt råd från sjukvårdsupplysningen, blev allt som vanligt igen. Även jag hade nog behövt en tablett då min puls var över 70. Ett trevligare uppvaknande kan man ha söndag morgon. Ett EKG togs i torsdags på vårdcentralen och visade inget oroväckande men blodtrycket var något förhöjt så nu gäller det att kolla blodtrycket då och då.
 
 Ingemar, Lars-Erik och Ingrid

 Ture, Viola och Lars-Erik

 Lax i folie med spenat och sockerärtor blev det till lunch

 Pannacotta till efterrätt

 Prinsesstårta till kaffet 



Broderade Vantar och Handledsvärmare 




I fredags var jag till vävstugan och hälsade på och sedan var vi och köpte bräder till förrådet. Annars har det inte hänt så mycket här förutom att nedräkningen börjat. Nu är det 9 arbetsdagar kvar för mig. Helt ofattbart att jag skall bli pensionär. Jag vill åter hänvisa till tidigare tankar att det är som bäst när allt är som vanligt!


1 kommentar:

  1. Kära Svärmor, ikväll lagade vi mat i den fina Hackman-grytan som vi fick i julklapp. Den är SÅÅ bra och trevlig, håller maten varm suveränt! Stort tack igen för den och för alla andra fantastiska julklappar. Grahamsskorporna är ju sedan länge ett minne blott, men ett mycket GOTT minne! Den rosa dalahästen står just nu i bokhyllan och lyser upp min schlagersamling, jag ska hitta en riktig hedersplats åt den! Många kramar från Mågen i Tjockholm, som nästan varje dag går i "svärmors strumpor"!!!

    SvaraRadera