4 juli 2013

Sommar efterlyses!

Idag är det redan den 4 juli och Ulla har namnsdag! Stort grattis till dig Ulla på namnsdagen! Sommaren lyser fortfarande med sin frånvaro men till helgen skall den komma enligt vädergudarna. Vi får väl se? Högst upp på agendan när det fina vädret infinner sig är att skura mattor. Här är vi ensamma nu igen efter nästan två veckors intensiva dagar. Vi har haft vänner, släkt, barn och barnbarn här. Vi har varit barnvakt till och från, firat Midsommar, varit på invigning av Musik vid Siljan, varit på 60-årskalas i Lundbjörken m.m.
Till helgen kommer Jan-Erik och stora flickorna till oss och blir här en vecka. Tur att man inte längre behöver passa dem som med småflickorna. Jan-Erik skall simma Vansbrosimningen. Lycka till med det!
Slöjdarnas försäljning i Visir gick väldigt bra och nästa helg börjar Slöjdarnas försäljningen i Tällbergs bystuga. Jag är nu fullt sysselsatt med att fylla på mitt lager. Idag har jag förberett smörknivar och vantar skall broderas. Igår blev det en sväng till Borlänge då släpvagnen skulle besiktigas. Jag fick nästan två timmar på Kupolen helt för mig själv. Det var rea överallt. Tack också för god lunch i Paradiset innan hemfärd!
Jag skriver lite text till bilderna som vanligt!

Först lite badbilder från Opplimen!
 Ofelia "Lill-Anki" poserar på Morfars trapp ( tänk att vi fick en ny trapp till Midsommar - bra gjort Morfar) i ny baddräkt, rosa foppaskor och solglasögon förstås.

 Två små barn och ett stort barn leker i badet.

Mirandas första badsommar i Opplimen.

Det är viktigt att värma sig efter badet.

Midsommarafton och Midsommardagen!
 Ofelia hjälper Mommo att förbereda Midsommartårtan.

 Så här fin blev tårtan - synd bara att Mamma Anki och Pappa Rasmus bantar. 

 Supergod tårta blev det tyckte också Miranda som vi andra. 


 Anki gör Midsommarkransar till småkusinerna. 

 Midsommarafton gick vi till Sjugare som var nytt för oss alla. Mycket trevlig Majstångsresning med mycket musik och fint tal. 

 Flickorna inväntar att fira Midsommar i Bodlindor iklädda blomsterkransar.

 Som vanligt dignade kaffebordet på Knotgården av de ljuvligaste bakverken som byns damer bakat.  Tänk vilket resultat det blir när alla hjälps åt. 

 Snart är stången rest och sedan väntas tal, dans, tipspromenad, fika och fiskdamm. 

 Miranda gosar med Morfar.

Söndag efter Midsommar!
 Mommo/Farmor gjorde en trolldeg till flickorna som aktivitet. 

 En promenad till Klitten fanns också med på programmet- det smakade bra med Mommos/Farmors bullar då toppen nåtts. Tänk ändå vad duktiga flickorna var att gå, även Mommo/Farmor om jag får säga det själv. 

 Här bär det iväg hemåt. Alla var glada, stora som små, och pinnade på ända hem utom Miranda förstås som blev buren i en bärstol och även somnade där.  

 Hem kära hem..........

 Flickorna klättrade upp i trädet så fort vi kom hem.

Två Dalkullor!
 Ofelia och Miranda i kulldräkt som Mommo sydde när Julia och Fanny var små. 

 Kan man bli sötare än så här?

 Eller så här?

60-årskalas i Lundbjörken!
 Förväntansfulla släkten i Bengts fina stuga när födelsedagsbarnet öppnar presenterna. 

 Bland annat fick Bengt en fin lykta. Bordet är redan öppnat. 

 Kerstin och Ingrid hade gjort var sin tårta. Mums så goda......... Bengt bjöd på grillad älgfilé och goda räkor i olja och chili som förrätt.

 Musik vid Siljans invigningskonsert i Leksands Kyrka 30 juni 
 Rasmus hjälpte svärmor med smörgåstårta som skulle ätas efter konserten. Ulla, Benny och Berit var med hem efteråt. 

 Morfar/farfar och morbror Hans var barnvakt så vi andra kunde gå på konsert.  Här sitter alla barnen på Morfars nygjorda trappa och äter glass. 

 Först var det festligheter på Kajen innan konserten i kyrkan. Kommunen bjöd på bakelser, vädret var fint, tal hölls och spelmanslaget m.fl. spelade. Även Anki och Bengan kom och uppträdde en stund. 

 Konserten i kyrkan var helt underbar - Dalasinfoniettan med kör spelade och sjöng, Tobias dirigerade och Anki och Bengan J. sjöng och spelade.  Tusen Tack för en musikupplevelse som man aldrig kommer att glömma. Hoppas vi får höra mera av denna kombination framöver. 

 Ankis svärföräldrar var också med på konserten. Måndagen tillbringade de hos oss innan det bar iväg hem till Stockholm med tåg för alla. 


Lite bilder från min trädgård!









Hantverk.
 Lars-Erik har gjort en uppfinning till mig att sätta smörknivarna i under målning. Mycket bra uppfinning med tips från mig så klart.  
Hade en hel låda full med målade smörknivar som alla blivit sålda på Visir. Nu är det bara att måla nya igen.
Puh...... !

Igår målade jag tre kvastar, två är redan beställda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar