30 augusti 2011

Bondemarknad nr 2 är avklarad, "bara" 4 kvar.

 Det tar längre tid att rensa bären än att plocka dem. Obs rensbrädan. Den är säkert nästan 80 år gammal. Min fars bror har gjort den i slöjden.

 Tur att vi har byggnadslov beviljat. Annars kan man tro att det är ett "svartbygge" på gång.

 Hösten gör sig påmind på olika sätt.

 Mera läckerheter från mitt köksland

 I lördags fick jag hjälp av Ulla som även hon hade lite saker till försäljning

 Min trevliga granne på Bondemarknaden - som blev vald i Falukuriren till Bondemarknadens vackraste stånd som även jag instämmer i 
 Mina betongfat är uppskattade av många

 Flickorna äter söndagsfrukost i Bodlindor. De sov hela natten ända till kl. 08.30 på morgonen.
Både föräldrar, farmor och farfar fick en behövlig sovmorgon.

 Tänk att Stig Lindbergs mönster har designats i nya upplagor, koppar och fat, som finns till försäljning på Coop? Tack Rasmus för din kommentar och att du erbjöd dig att köpa till mig. Jag har redan köpt på Coop i Leksand. Blev jätteglad när jag fick se det och har redan gjort flera besök eftersom man bara får köpa tre vid varje tillfälle. Tänk att få duka med dessa fina fat och koppar i glasverandan.

 Tusen Tack Ture och Viola för de fina rosorna.

Nu skall det spikas tak och läggas på papp för hela slanten. Inte kan man tro att "gubben" är 67 år. Han springer upp och ner på ställningarna och på taket flera gånger om dan. Jag törs knappt titta när jag är ute. Hör jag en duns så tror jag direkt att han ramlat ner. Till råga på allt är han höjdrädd. Gud ske lov när det är klart. Jag tvingar honom att ha telefonen i fickan eftersom han är ensam hemma på dagarna.

Bondemarknaden är fyra lördagar till. Det är ganska jobbigt med alla förberedelser. Man måste ju ha något att sälja och fylla bordet med. Vet ej hur jag klarade det förra året utan att vara ledig på fredagar? Trots mycket jobb är det jätteroligt och man känner sig verkligen "taggad" när man kommer dit. Man träffar mycket trevligt folk och  i lördags var vädret bättre också. Annars flyter veckorna på här. Far i huset bygger på verandan från bittiga till sent och jag jobbar på dagen. Kvällarna ägnas till bak, gurk inläggning, lingonrensning och att göra musli m.m. I helgen har Embla och Freja sovit över hos oss för första gången utan sina föräldrar. Det gick hur bra som helst. Det fungerar alltid bäst när föräldrarna håller sig utom synhåll, enlig egen erfarenhet. Igår kväll hade vi besök av Ture och Viola som vi inte träffat på väldigt länge. Det var roligt och vi hade mycket att prata om. Vi träffas alldeles för sällan, tycker jag. Det sociala livet är viktigt. På lördag skall vi träffa våra resvänner och planera lite inför resan. Idag har jag också gjort ett besök på Mora lasarett för att göra ultraljud på hjärtat. Får se vad det leder till? Krämporna kommer väl sakta men säkert med ålderns rätt, brukar man säga. 

1 kommentar:

  1. Hej mamma! Va ni håller på och fixar, va fint det blir och va långt far har kommit. Det ante oss att du redan hade varit på Coop, bra att det fanns kvar. Vi har också köpt några stycken, dom var ju fina och rejäla. Vi har precis blivit av med gamla sängen på Blocket för 100 spänn...alltid något :-)

    SvaraRadera