5 augusti 2011

Redan augusti!

Nu har jag jobbat en hel vecka efter semestern och det är åter helg. Veckan har gått fort men det har varit fruktansvärt varmt ute hela veckan. Ikväll kom det ett befriande regn och frächade upp luften en smula.  Inne på jobbet är det svalt och skönt som tur är. Eftersom vi går kort då flera är lediga så behöver man inte direkt fundera hur man skall få dagen att gå. Annars har kvällarna mest varit att laga mat, plockat bär, kokat sylt, besök av barnbarnen och att vattna är en återkommande sysselsättning. Helgen får det bli städning både ute och inne samt lite främmande på lördag förmiddag. Hur kan det bli så smutsigt inne och hur kan ogräset växa så otroligt fort?

 Gamla trälådor verkar vara på modet just nu. Jag har letat i alla skrymslen och vrår för att hitta dyrgriparna. Den här lådan hamnade på Ankis balkong på Gärdet.


Här kommer lite bilder från Rosendals trädgård på Djurgården.

 Ofelia i Drömmarnas land och Morfar passar på att besöka sin värld medans Mommo och Anki gör inköp i form av rödbetor och flytljus till Rabarberfaten






 Vackert va? Tror att jag skall låna Rosendals Trädgårdsmästare till Bodlindor................


 Ett försenat Födelsedagskalas. Underbart god tårta "White Lady" från Sabis till efterrätt. Förrätten bestod av silltallrik med nypotatis och gräddfil. Huvudrätten var lammfärsbiffar.

 Ytterligare två tallrikar "Kurbits" till sin servissamling fick Anki från sina svärföräldrar

 Morfar och Farmor Eva

 Ofelia har ett Pippihus som hon älskar att leka med hos farmor och farfar. Farmor och farfar är så snälla som hjälper till och är barnvakt. Snart blir det dagis för lilla Fröken.

Innan hemresan var vi till Vallhallavägen på trerätterslunch. Till efterrätt bjöd Eva på en hembakad härlig sommartårta. Tusen Tack för den här gången.

Från den här veckan blev det inga bilder men lägger in  bilderna från min sista semestervecka som inte kom med i förra inlägget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar