18 december 2011

Fjärde Advent! Borlänge istället för Örebro.

Resan till Örebro blev inställd och hotellet avbokat! Sångerskan hade tappat rösten! Hoppas du blir bättre och kan gnomföra andra konserten på onsdag Anki. Vi håller tummarna här för dig. Att ha rösten som sitt instrument är känsligt värre i dessa förkylningstider och med barn på dagis.

För vår del ägnas helgen till andra aktiviteter istället, så här före jul. Lediga fredagen blev det vattenjympa på förmiddagen istället för på torsdag kväll då det var dags för kommunens julbord på Rältagården. Det var så gott och allt var hemlagat. Eftermiddagen blev det saffransbak igen som julklapp till Borlängefamiljen.

Eftersom det inte fanns något blogginlägg från tredje Advent så läggs den här bilden in. Den är från julmarknaden i Siljansnäs förra söndagen. Det var en jättemysig julmarknad med mycket folk hela dagen och underhållning från scenen hela eftermiddagen. Jag kommer gärna igen nästa år! Lägger även in två bilder på mitt hantverk som färdigställts förra veckan.






 Saffransbullar som julklapp...........Hoppas de smakar bra?

 Embla och Freja poserar motvilligt i sina Tomteluvor till slut för farmor och för bloggen

 I väntan på Tomten - Gallerian i Borlänge. Tomten hade matpaus.

 Embla och freja har fått sina paket av den snälla Tomten

På väg till bilen träffade vi Familjen Julbock - ett kärt återseende

I paketen fanns det ett kuvert med ett presentkort på var sin tårta. Emblas tårta blir grön och Frejas tårta blir vit med socker på. Mums tycker Farmor! Det första Freja gjorde var att lämna sin napp till Tomten. Hon har hört det från oss i ett års tid att på Annandagen när vi skall till Tomteland så brukar barnen ge tomten sin napp. Hur skall det gå? Embla berättade för Tomten att hon bor i Plättbacken!


Lördagen blev en heldag i Borlänge och en hel del småaffärer blev uträttade som t.ex.Biltema, Dollar Store, Liedel, Panduro m.m. Extra roligt var det att se när Embla och Freja hämtade var sin julklapp hos Tomten på Gallerian. Embla hade önskat sig en grön tårta och Freja en vit tårta med socker på då det var julskyltning i Borlänge. Tänk att bådas önskan hade gått i uppfyllelse. En dag ringde telefonen och man berättade att båda barnen var Välkomna till tomten och hämta sina julklappar. Vi ser fram emot att få smaka på tårtorna, kanske till 3-årsdagen den 3:dje januari? Vem vet?
Tillägg: Idag blir det den stora städardagen här hemma!

God Jul till alla mina Bloggläsare! Hoppas ni får en riktigt bra Jul - Det tänker vi försöka ha i alla fall!

1 kommentar:

  1. Åh vad söt stolen blev! kommer bli så fin i Alvars nya rum. Men hur hann du med att göra klart den mitt i allt julbestyr?! Malin

    SvaraRadera