9 december 2011

Ledig fredag igen och sovmorgon!

 Nappar överallt i napprummet på Tomteland. Kommer Freja och Ofelia att lämna sina nappar måntro?

 Lars-Erik och Ture fick även i år prova Tomtens släde - det börjar visst bli tradition

 Julstämning på Tomteland

 Kvällen avslutades med ett fyrverkeri

 Bakdag idag

 Min Amaryllis är utslagen

 Tomteland i vinterskrud - Annandagen kommer vi igen!

 I väntan på den goda maten och dags att smörja kråset. Nökves gastronomiska Midvinterblotsbuffé: Förrätt - finstrimlad lax, kavring och sallad. Huvudrätt: fläskklubba, fågelben, enbärskryddad viltsås och klyftpotatis. Dessert: Bärsymfoni med söta hallon, len vitchokladmousse, toppad med frostiga björnbär. Till detta kaffe, svart som natta.  

 Ture skojar med servitören


Var hälsad kära gäst! Midvinterblotet kan ta sin början. Må mjödet flöda och låt maten er väl smaka!
Spelet kan börja!


Nökve Galte  - ett kärt återseende. Storskrävlaren och bärsärken från Klitten.


Hjorun, Gullvej och Hildur vakar över Nökve på hans jordliga irrfärd





Slashasingen Nökve fick uppleva en rad händelser och prövningar på hav och i olika länder på sin färd på jorden efter att han kastats ut från Vallhall av Asagudarna som upprördes över hans självgodhet, lathet och divalater.



Idag har jag haft ledig fredag igen, från jobbet alltså. Fredagen började med sovmorgon, vi vaknade inte förrän klockan åtta i morse. Tycker ändå att vi var värda det eftersom klockan var ett i natt när vi kom hem. Igår kväll var vi på Midvinterblot på Tomteland. Det är andra gången vi ser Midvinterblot (offerfest till asagudarnas ära) så det börjar bli tradition nu, så där före jul. Det var mycket trevligt och god mat fick vi också. Hela Tomteland var vitklätt och det var riktig julstämning.
Idag har dagen ägnats åt bak på hällen och på söndag blir det Julmarknad i Siljansnäs. Det har kommit mycket snö här i natt och i morse tog jag en promenad i det vackra vinterlandskapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar