28 december 2011

Nu är den glada julen slut!

Ja, nu är den Glada julen över för den här gången! Den var kort, intensiv och trevlig. Julaftonen inleddes med kyrkobesök. Barnen vid julkrubban och sång av barnkören. En promenad när vi kom hem och sedan Kalle Anka, Julmat och Tomte. Här var det fullt hus med barn och barnbarn fr.o.m. Juldagen. Anki med familj kom redan på måndagskvällen före jul eftersom konserterna i Örebro ställdes in pga hennes förkylning. Barnbarnen i Borlänge med föräldrar kom på Juldagen och Jan-Erik kom på Juldagsnatten. Tänk att hela ursprungsfamiljen var samlade. Lars-Erik och jag med våra tre barn, samt deras familjer. Det var bara Julia och Fanny som fattades eftersom de firade jul tillsammans med sin mamma. Jan-Erik blir kvar här den här veckan och åker hem på fredag och jobbar till Nyår. Anki med familj åkte hem igår. Först buss till Borlänge och sedan tåg till Stockholm. En jobbig resa med småbarn. Även Borlängefamijen åkte hem igår.  Idag är Jan-Erik i Grönklitt och åker skidor. Igår och i förrrgår var det Sörskog. Det är viktigt att få lite skidmil i benen inför Vasaloppet. Snön försvann lagomt tills han kom hit. Alltså är det lugnt och tyst här hemma nu igen, precis som det brukar vara. Själv börjar jag inte jobba förrän den andra januari.

Julfirande i Bodlindor !

 Ofelia fick uppdraget att klä Mommos gran vilket hon klarade galant

 Granen står så fin och grann i stugan - Se så fin den blev

 Julstämningen inföll före jul - Ofelia hann med att bygga både snögubbe, snölykta och åka spark

 Söta Tomteflickor , Miranda och Ofelia, i väntan på Julafton

 Mamma Anki har också Julkänslor och  förbereder julklappar till Julafton

 Lilla Miranda, tre månader, sover sött och är en snäll baby att ha med sig. Hon sov hela tiden i kyrkan, på Tomteland och på tågresan hem
 Ofelia vid Julkrubban

 Mamma Anki och lilla Miranda framför Mommos julgran

 Lilla Julbordet räckte gott och väl

 Tomten kom till oss även i år i form av Mommo.

 På Juldagen anlände småkusinerna med föräldrar. Mommo/Farmor hade gjort en Jultårta dagen till ära.
 Ballonger går alltid hem

Lite bilder från Tomteland

 Varken Freja eller Ofelia ville lämna sina nappar till Tomten. De var istället sugna på att ta med sig nappar hem, alltså motsats effekt 

 Snöguben och Draken kom också och hälsade på

 En levande Julgran.........

 Morfar/Farfar och Tomten

 Att få åka i kärran var tydligen skojigt

 Den snälla häxan hjälper Ofelia upp


Tomten kom hem även på Annandagen



Det hände en del saker under julen som t.ex. stormen Dagmar, Elavbrott, Inställda tåg m.m. Man brukar säga att det inte finns något ont som inte för något gott med sig. Annandagen hade vi planerat att åka till Tomteland med alla barnen. Vi gick till sängs inte allt för sent juldagskvällen för att orka upp i tid. Vi hade planerat att gå upp klockan 07.30 och vara resklara kl. 09.30. Eftersom stormen Dagmar drog fram över juldagsnatten så blev det elavbrott kl. 02.00 som fortfarande höll i sig på morgonen. Alla tog en rejäl sovmorgon och vid 09.00-tiden kom den efterlängtade elen tillbaka. Vi tog ett snabbt beslut att ändå åka  trots varningarna på radion att inte ge sig ut i onödan. Vi kom iväg vid 10.30-tiden. Flera träd låg över vägen mellan Siljansnäs och Jesunda men någon vänlig själ hade sågat av träden så halva körbanan var som tur var framkomlig. Bland annat Bengt, Lars-Eriks bror, hade motorsåg i bilen och hade kört till Lundbjörken tidigare på morgonen. Väl framme vid Tomteland så var det fortfarande elavbrott. Inga kassapparater fungerade så det var fritt inträde. I matväg så var det glögg och varm korv som de kunde åstadkomma. Vi hade redan dagen före bestämt att vi inte skulle äta buffé utan att vi skulle ha smörgås med oss. Under dagen vid halv tvåtiden så kom dock elen tillbaka men vid halvtretiden var det dags för oss att åka hem då alla var nöjda. Det blev en trevlig dag trots allt och framför allt billigt. Tack Tomteland! Vi kommer åter med barnen då de orkar hela dagen och kan delta i alla aktiviteter. Vädret var också bra och lilla Miranda tre månader sov hela tiden och alla övriga barn var glada. De har verkligen fått lekt med varandra den här julen. Det syns att de nu har roligt tillsammans och att de har utbyte av varandra. Inga tjuvnyp, bitningar, rivningar och ledsamheter alltså.

Ett Gott Nytt År till Alla önskar jag er!

1 kommentar:

  1. Tusen Tack snälla ni för en härlig jul, vi har haft det så bra hemma i Bodlindor. Jättefina bilder, ja alla utom en...det blir till att hämnas på den. TACK för allt och välkomna hit snart till oss, kramar från Gärdet!

    SvaraRadera