23 november 2012

Barnvaktshelg i Stockholm

Två små godingar som vi skött om hela helgen. Intensivt men roligt är det. Jag hade stickningen med men den kunde jag glömma.

Miranda är så nöjd och glad hela tiden - än så länge ingen trotsålder i sikte! Att busa med Leo är riktigt kul.

Mommo hade bullar med sig i vanlig ordning. Ofelia älskar Mommos bullar. Ofelia, tre år, är en liten dam som vet vad hon vill minsann. Det är lite duster då och då under dagen men det gäller att vara bestämd och konsekvent. Hon älskar att gå till dagis som tur är.
 
Jan-Erik och storkusinerna kom på visit. Jan-Erik hade gjort jättegod Chiliconcarne som han tog med sig. Tusen Tack för det och bra att jag slapp laga mat!
 
Till dessert blev det Mommos saffranskaka och Tårta från Sabis som Ofelia fick välja. Vad roligt att få träffa mina äldsta barnbarn J + J som nu blivit riktiga tonåringar.

Miranda är inte längre blyg och rädd för morbror Janne - det går riktigt bra om man får ha nappen i mun samtidigt som man sitter i knät

Alla barn älskar att klä ut sig - det är en ständig sysselsättning för Ofelia (Kajsa Kavat). Blir hon en "teaterapa" som mamman måntro?  

På måndag förmiddag blev det en visit på stan. Bl.a. till Gudrun Sjödén och en titt i NK:s skyltfönster inför julen. Årets tema är Sagornas värld. Ett av fönstren visade Bullerbybarnen. Anki bjöd oss på lunch på Fältan. Tack så mycket för det! Supergott var det.

Oj, vad härligt med alla färger på Hötorget

Köttbullar och potatismos blev det på Ikea på hemvägen på måndag kväll. Skönt att komma hem och slippa göra mat. Att det kan vara så billigt? Ca 100:- för två personer med bröd, dryck och kaffe med kanelbulle efter.  


Fredag och ledig dag! Förkylningen och halsontet börjar äntligen att ge sig. Vilken pärs det har varit. Det gäller att dricka varmt och the med ingefära och citron är nog inte så dumt. Tydligen skall det onda läka ut av sig självt.
Den här veckan blev lite annorlunda eftersom vi var i Stockholm och var barnvakt hela förra helgen och åkte hem först på måndagen vilket gjorde att det blev ingen ledig onsdag. Vi tog vägen förbi Gävle och Ikea på hemvägen. Det är så kul att se hur affärerna nu har börjat julpynta. Alltid hittar man något att köpa på Ikea och billig god mat är inte heller fel. Lite nytt julpynt blev det. Skulle ha en serveringsvagn men den fanns inte där synd nog. Har kommit på att det skulle vara bra att ha en vagn att köra porslin m.m. på mellan glasverandan och köket för att underlätta när vi är många.

Idag skall dagen användas till förberedelser bl.a. bak och kranstillverkningn inför den årliga Julmarknaden i Alvik på söndag den 25:e nov. Alla är välkomna dit! Marknaden börjar kl. 11.00 och håller på till kl. 16.00.
Imorgon kommer småflickorna från Borlänge på besök med sin pappa som är gräsänkling fram till söndag.  Då får farmor och farfar avlasta lite. Nej, nu blir det inget mera skrivet den här gången. Lite text till bilderna som vanligt bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar