28 november 2012

Lyckad Julmarknad i Alvik!

I söndags var den traditionella Julmarknaden i Alvik. Det kom mycket folk som vanligt och försäljningen gick jättebra. Nu är det bara att "ladda" om till Slöjdarnas försäljning till 1:adventshelgen i Sveasalen. 
Idag är det ledig onsdag som skall ägnas till bloggen, bak, målning, kransar m.m.  Ljusstakar och stjärnor skall också plockas fram. Tänk att det alltid är så fullt upp före jul. Dagarna bara försvinner och stressen inför allt som skall göras till jul börjar infinna sig motvilligt. Vi skall även hinna med en båtresa till Åland och äta julbord i december samt till Tomteland på "Midvinterblot" nästa helg. Det ser vi fram emot, man måste ju också  ut och lusta sig lite. Livet är inte bara arbete. Egentligen tycker jag tiden före jul är allra mysigast. Det är mörkt ute nästan hela dygnet och man börjar tända ljus inne. Man byter ut gardiner, dukar, mattor och allt blir rött vilket gör det extra mysigt och varmt. Det är också första julen som jag har en glasveranda att julpynta i vilket känns extra roligt.

 Hans och flickorna kom till oss på lördagen då mamman hade spahelg med sina väninnor. Flickorna hjälpte farmor att förbereda julmarknaden i Alvik.

 Först var vi till skogen och plockade vitmossa och lingonris. Sedan hjälpte flickorna till att dekorera betongfaten. Stolta flickor visar här upp resultatet.

 Avocadotvål och Loofasvamp packades i påsar. Bra julklappstips, 100:-.

 Farfar hade tid med lite sagoläsning som alltid uppskattas. Flickorna har klätt av sig i vanlig ordning. Freja har sin älsklingsdocka som bor hos farmor.

 Istället för gardin - den här julprydnaden inköptes på Ikea förra helgen.
 
 
Julmarknad i Alvik!
 
 Kransar och betongfat ville många ha.
 
 Så här såg mitt bord ut!
 
 Kaffebröd är alltid populärt. Saffranskaka, saffransbullar, saffransbiscotti och småkakor hör julen till.


 En klänning som hamnat på snedden inköptes på Gudrun Sjödén förra måndagen. Fin va?

Tips inför julen!
Ni har väl inte glömt att jag fortfarande har Aloeveraprodukter?


Förkylningen börjar också så sakteliga att ge sig men nu har den tydligen flyttat över på Lars-Erik. Han ser hängig ut och tar varje tillfälle i akt att vila sig som sjuka karlar gör. Får se om jag får honom att sätta upp ljusstakar och julgran idag?

1 kommentar:

  1. Vilken underbar blogg! Mycket fint stickat och målat! Gott nytt år från Maarit och Company

    SvaraRadera