22 april 2013

Födelsedagsbarn x flera!

Helgen som varit, fredag till söndag, har tillbringats i Stockholm med anledning av att alla födelsedagsbarn skulle grattas. Det är sex stycken i familjen som fyller år första halvan av maj. Det var meningen att vi skulle avsluta helgen med Ankis konsert i Ersta kyrka på söndag eftermiddag men då det skulle inneburit att vi inte kommit hem förrän sent på söndag kväll så slopade vi den och åkte hem i tvåtiden istället. På hemvägen stannade vi i Borlänge och fick god middag så det blev kvällen ändå innan vi var hemma. Mycket har hunnits med och det känns att man är trött idag. Man är ju ingen ungdom längre. Vi har varit barnvakt, lekt i parkerna, shoppat på Fältan och även lite shopping hos Gudrun Sjödén blev det. Lördag kväll slog Jan-Erik på stort och bjöd både Lars-Erik och mig på restaurang. För mig blev det en försenad födelsedagspresent och för Lars-Erik en lite för tidig present. Lars-Erik och Jan-Erik är båda födda samma dag, 1:a maj. Det blev väl en fin födelsedagspresent Lars-Erik fick när han fyllde 24 år.  Har även jobbat extra idag och även imorgon. Det har gått bra och man kommer fort in i jobbet igen. Ser nu fram emot fredag då mattväven skall klippas ner och på onsdag blir det hårklippning för egen del.
Lägger ut lite kort från helgens firande.  

 Första bilden får bli lite broderade vantar och sockor. 

 Ofelia fick ett snövitpussel som Lars-Erik hittade på vinden och som Anki haft när hon var liten. Stor koncentration - det gäller att hålla tungan rätt i mun. 

 Även Miranda fick ett pussel - inköpt på Loppis för 30:-

 Att låna storasysters vattenfärger är mycket spännande.

 Mommo fick uppdraget att hjälpa till och göra två hjärtformade tårtor under överseende av Ofelia. 

 Ballonger hör till födelsedagsfirande.

 Ofelia fick en rosa cykel i födelsedagspresent från Mommo och Morfar. Mycket träning blir det framöver. 

 Miranda älskar att leka i parken - gunga, åka rutschbana m.m. 

 Asiatisk restaurang på Drottninggatan blev det på lördag kväll. Det var så gott Jan-Erik och Tusen tack för det! Även far tackar. 

 Anki och Miranda tyckte om maten men stackars Ofelia sov hela tiden i vagnen och gick miste om den goda maten. Lugnt och matro för oss vuxna blev det med bara ett barn. 

Oj, vad vi åt av buffén!

 Här är det två till som åt som de aldrig sett mat förr.

 Även dessa två herrar stoppade i sig så det förslog. Rasmus blev bara halv synd nog.

 Ofelia fick en korv och en banan från Seven eleven på hemvägen. 

 Efteråt blev det tårta och kaffe hemma hos Anki. En tårta med hallon och en tårta med marsipanlock. Även det gick ner. Ska det festas så ska det!


 Två första maj barn njuter av tårtan!

 Dessa stora flickor blir 16 år i maj och framöver får nog pappan hjälp i köket förhoppningsvis? Pengar, förkläden och kokbok blev deras födelsedagspresent. Jan-Erik fick produkter från Leksandsbröd och hemkokt lingonsylt.  Rasmus fick Aloevera och hembakade grahamsskorpor i vanlig ordning. 

 Även Embla och Freja fick en liten present av farmor och farfar - varsin jordgubbsklänning. 

  Embla med sin nya cykel - Freja ville inte vara med på kort och visa sin cykel synd nog. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar