11 oktober 2010

Ensamma igen

Idag är det måndag och allt är som vanligt här hemma igen förutom att min pensionerade make arbetar den här veckan. Måste erkänna att jag saknar GI-maten som serverades hela förra veckan. Två nya kokböcker med GI-mat är beställda samt att en GI-bok är inskaffad sedan tidigare. Så egentligen är det bara att sätta igång och laga den nyttiga maten. Tänk att det skall vara så svårt att bryta gamla rutiner? Igår vinkade vi av stockholmsfamiljen men först var vi till Sågmyra herrgård och åt lunch. Det blev också en försenad födelsdagspresent till mågen som blev uppskattad. Maten var väldigt god, kyckling med västerbottenost och trattkantarellsås. Lars-Erik åt fisk och lilla O. fick pannkaka med sylt och grädde. Alltså en fin lunch som avnjöts i en mycket vacker herrgårdsmiljö. Alla var mycket nöjda, trevlig personal och stället kan rekommenderas varmt om man vill uppleva något extra.





Eftersom vi kom hem i tid på söndagseftermiddag, vid 16.30 tiden, och solen fortfarande värmde lite, så hanns det även med att tillverka lite rabarberblad. Har lovat mig själv att det absolut är sista gjutningen för i år. Det blev 12 st mindre blad att ev. dekorera till julen. Har inte kreativiteten och skaparlusten fått utlopp på nästan två veckor så blir längtan näst intill outhärdlig. Ikväll blev det även lite korgmålning som avkoppling.

3 kommentarer:

  1. Men mamma, det är ju bara att köra på! Kolla i dina fina böcker, bestäm rätter och handla sen. Enkelt, enkelt! Bort med bullarna och efterrätterna och promenera en stund varje dag så ska du se att det börjar hända saker! Det är jättekul att du bloggar så man vet vad ni höll å ma! Gonatt från din PT

    SvaraRadera
  2. Vilken ork du har! jag brukar vara jättetrött efter umgänge med de små....hur goa de än är! Vilka härliga rabarberkreationer du kommer att göra till jul!

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat med bloggen, ser riktigt bra ut.

    V 44 får man se fram emot GI-mat alltså ;)

    SvaraRadera