6 november 2010

Åter igen ensamma!







Ja, nu börjar allt bli som vanligt här igen. Flickorna och Janne har åkt hem idag efter en veckas ledighet i Bodlindor. Huset börjar bli återställt igen och vardagen börjar återgå till det normala. Idag har det varit städ- och tvättdag och Lars-Erik har putsat fönster. En vända till Leksand hanns också med för diverse inköp och ett besök på Loppis i Limhagen på hemvägen. Köpte en "blomkrona" som skall dekoreras.
Flickornas höstlov avslutades på fredag eftermiddag med ett besök på Clas-Ohlsons för bl.a. inhandling av eltandborstar som julklapp, ljuständning på kyrkogården för nära och kära och sedan hem och fixa Fannys tunnbrödssnittar med lax samt lite annat smått och gott som fredagsmys. Vi tittade även på ett bildspel för att hedra vår kära Mommi som nu varit borta i 1.5 år.
Lägger ut ett recept på "Fannys tunnbrödssnittar" samt lite kort på "pysslerskan". Fanny har hjälpt farmor med förberedelser inför kommande julmarknader. 

Fannys tunnbrödssnittar
Blanda majonäs, Creame frache, dill och rödlök till en röra, krydda med lite salt och citronpeppar. (Prova sig fram efter smak.) Bred blandningen på tunnbröd och lägg på kallrökt lax. Rulla till en rulle och skär i lagomt stora bitar. Njut!

3 kommentarer:

  1. Tack för ett jätte bra höstlov!

    SvaraRadera
  2. Visst var laxrullarna goda...?

    SvaraRadera
  3. Tack för mat+husrum. Och tack för eltandborstarna, har provat och det var verkligen skillnad.

    SvaraRadera