30 november 2010

Embla och Freja 1:a advent









Första advent tillbringades med Embla, Freja och pappa Hans  i Borlänge. Flickorna var förväntansfulla och glada då farmor och farfar knackade på dörren på Mats Knuts väg i Paradiset lördagseftermiddagen. Först åt vi mat och sedan var det dags för bad innan de skulle lägga sig och pappa läsa saga. Det är bäst att rutinerna följs. Det var inte godkänt med farmor som sagoläsare vid sängdags. Mamman var i Göteborg på en välbehövlig lillsemester. På söndagen tog vi en promenad till Kupolen efter frukosten. Maten förberedes innan vi gick ut för att det skulle gå fort när vi kom hem. Flickorna åt med god aptit, köttbullar och stuvade makaroner. Sedan på eftermidagen var det dags för dem att sova en stund. Då passade farmor och farfar på att åka hem till sig. Flickorna fyller två år den 3 januari. Tänk vad tiden går fort. De pratar en massa ord nu och förstår allt man säger. Farmor hittade tre sagoböcker, riktiga klassiker, på loppisen på Sveasalen. Dessa blev mycket uppskattade och lästes flera gånger om under helgen. Den ena var "Sagan om den lilla gumman" och den andra var "ABC-resan", båda av Elsa Beskow. Tredje boken "Hattstugan" också skriven av Elsa Beskow skall lilla Ofelia få till helgen. Barn i den åldern kan höra samma saga flera gånger om och om igen och när de blir lite större märker de snabbt om man inte läser allt.
Lägger ut några bilder från badningen på lördagkväll samt matbilder m.m. Även pappa Hans tycks gilla farmors mat. Om ni undrar vad det är i pottan så är det Emblas kära följeslagare, Snutte och Kanna, som alltid skall vara med som tröst. Farmor tycker det är bättre om ni själva sitter på pottan. Båda flickorna gömde sig då det var bajsning på gång. På ena bilden plockar Embla ut russinen från kakan.

1 kommentar:

  1. Tack för hjälpen och för de fina böckerna! Nog var sagorna bättre förr allt....

    Bra att du tog några kort, fadern här i familjen är alltför dålig på att dokumentera. Ha det bra nu i Stockholm och hälsa alla!

    SvaraRadera