4 december 2010

Stockholmshelg

Den här helgen, andra advent, är vi i Stockholm. Resan ner var inte trevlig, snörök, långtradare och snöplogar efter vägen. Tidvis såg man ingenting och hastigheten var ibland 50 km/tim. Väl framme fick vi god lunch hos Eva och Erland, Ofelias farmor och farfar, som är så snälla och tar hand om henne när föräldrarna jobbar. Vi tog Ofelia med oss hem till Anki och Rasmus via Coop. Rasmus var på jobbet och Anki kom hem sent på fredag natt med tåget från Göteborg som var kraftigt försenat (vad håller SJ på med?) Mommo lagade god GI-mat till kvällen och Moffa var barnvakt. Moffa gjorde också ett besök i surdegsbageriet.
 Ofelia med sin kära farmor.
 Ofelias present från Mommo, leoparden Leo. Ett loppisfynd.
 Ofelia i sitt fina rum.
 Moffa som barnvakt.
 Värmande eld på Skansen.
 Vinterbild från Skansen.
Ofelia och mamma Anki på ridtur med Leo.
Idag har vi varit på Skansen på julmarknad och även hört Rasmus bror Pontus med kör i Seglora kyrka och fått lite julstämning. Mycket vackert. Det är samma bitande kyla här som hemma. Känns ända in i benmärgen. Det var vidrigt kallt trots att vi hade klätt oss rejält. Vi tog hemvägen förbi McDonalds.
 Två superbra barnvakter, Fanny och Julia.
Samling runt Thaimaten.
Dagen avslutades med Thaimat från Ma-Now, gott bröd från Sabis på Fältöversten och glögg. Mommo slog på stort och bjöd alla dagen till ära. Mommo har namnsdag idag, det är Barbro. Även Farstagänget var här. Julia ringde Farmor imorse och grattade. Farmor hade helt glömt bort sin namnsdag. Imorgon skall vi hinna med lite julstämning på stan innan vi åker hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar