25 december 2010

Julafton 2010

Ja, nu är julafton avklarad med tomte, julklappar, gemenskap och god julmat. Vad mer kan man begära. Jo, lite varmare väder kanske. Igår när vi åkte till Borlänge visade termometern -30 gr. Detta gör att man bara sitter inne och myser. Trött blir man också på kuppen. Tur är ialla fall att man inte behöver åka tåg. Men det visar sig att det kan bli problem ändå. Bilen startade inte i onsdags morse vilket resulterade i ett nytt bilbatteri och 1100:- fattigare. Idag när vi kom hem är det problem med expansionskärlet på vinden som tydligen frusit. Ibland tänker man, om man ändå bodde i lägenhet. Tur är att det finns en kunnig man i huset. Han fixar allt från bilar till värmesystem.

 Mormor Anita bakar julkakor.

 Den snälla Tomten delar ut julklapparna.

 Titta, vad som fanns i paketen - vi måste provblåsa direkt.

 En röd badkappa kommer väl till pass till bad i Oplimmen i sommar kanske.

 Tomten kom med tårta som han lovade.

 Det känns trygt att vara i en vuxens famn när tomten kommer på besök, men lite nyfiken är man allt.

 Farmor och farfar avnjuter den goda julmaten.

 Freja tycker att det är roligare att klä av och på julgranen än att öppna paket.

 Julbordet i Paradiset 2010.

 Farmor och Freja begrundar julgranen.

 En stolt farfar med Embla och en lika stolt morfar med Freja.

 Tre generationer klädda i rött dagen till ära.

Mera julmat.

Visst, här är den fina kurbitshalsduken.

I alla fall blev det farmors lott att vara tomte igår. Vi har pratat om tomten i flera veckor nu, att han är ute och tittar efter snälla barn, så här före jul. Rätt som det var igår knackade han på dörren på Mats Knuts väg som utlovats. Det var två förskräckta tomteflickor som tog emot honom klamrandes fast vid farfar och mamman. Paketen var dock inte så intressanta. Freja började plocka med julgranen när tomten hade gått och mamman och farmor fick öppna paketen. En del julklappar öppnades även idag på juldagen. I morgon är det Annandagen och då blir det lite fortsatt julfirande hos oss. Själv fick jag en fin halsduk med kurbits på av Ankan. Du kommer nog också att vilja ha en sådan Anki? Får se om jag får hit ett kort på halsduken också.

1 kommentar:

  1. God fortsättning på er i Bodlindor! Hoppas att ni har en skön jul, snart kommer ni ju till oss, det ser vi fram emot. Klart att jag vill ha en sån hlasduk, den var ju jättefin! Ankan, hon kan hon! Kramar från dotra

    SvaraRadera